Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε άρον – άρον τον Κ. Γαβρόγλου στο Φανάρι

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε άρον – άρον τον Κ. Γαβρόγλου στο Φανάρι

Στο Φανάρι μεταβαίνει αύριο, Σάββατο, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ο οποίος θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το πρωί, στη σκιά της δυσφορίας Βαρθολομαίου για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση για την «πρόθεση» συμφωνίας που ανακοίνωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η συνάντηση αυτή, έρχεται λίγες ώρες μόλις μετά την κλήση της Ελληνίδας προξένου στην Κωνσταντινούπολη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο οποίος διεμήνυσε σε έντονο τρόπο, κατά πληροφορίες, την ενόχλησή του.

Στην πρόξενο εκφράστηκε σε έντονο ύφος ή απορία γιατί το Φανάρι δεν ενημερώθηκε από την πολιτεία για το προωθούμενο σχέδιο στο χώρο της Εκκλησίας που αφορά κληρικούς και μητροπόλεις της δικαιοδοσίας του.

Η συνάντηση Βαρθολομαίου-Γαβρόγλου, ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και εμφανίζεται ως «προγραμματισμένη από καιρό» αλλά πιθανότατα επισπεύσθηκε λόγω των εξελίξεων.

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346643-O-Patriarches-Bartholomaios-kalese-aron-aron-ton-K-Gabrogloy-sto-PHanari ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...