Ο Πολάκης ενοχλεί

Ο Πολάκης ενοχλεί

Της Ελένης Τσερεζόλε

 

Να τον φάνε έπεσαν οι διάφοροι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ, τον Παύλο τον Πολάκη, ο οποίος τι έκανε; Είπε απλά μερικές στοιχειώδεις αλήθειες που ζούμε και αντιλαμβανόμαστε όλοι – είτε ασχολούμαστε επαγγελματικά με την ενημέρωση είτε είμαστε στη θέση εκείνων που απλά διαβάζουμε ΜΜΕ και ιστοσελίδες. Τι «κακό» ή «προκλητικό» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στους δημοσιογράφους που τον κυνηγούσαν για μία δήλωση, μετά από την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Μπενάκειο-Κοργιαλένειο» (Ερυθρός Σταυρός), χθες; Ότι τον στοχοποιούν για λόγους μικροπολιτικής και όχι ουσίας.

Η επίσκεψη του Π. Πολάκη αφορούσε σε ένα τρία σοβαρά, για την υγεία των πολιτών, θέματα: τα εγκαίνια της  Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας, δυναμικότητας 11 κλινών, του νέου σύγχρονου φαρμακείου καθώς και του τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματος μέτρησης οστικής μάζας. Μήπως άραγε οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, που ανέμεναν τον αναπληρωτή υπουργό, σχετίζονταν με κάτι από τα τρία αυτά θέματα; Όχι. Καμία σχέση.

Όπως κατήγγειλε ο Π. Πολάκης, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα τρεις φορές, ότι δεν στρέφεται κατά των δημοσιογράφων που τον περίμεναν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, το θέμα δεν είχε να κάνει με την κάλυψη του ρεπορτάζ, αλλά με τον τρόπο που συγκεκριμένα μέσα και ιστοσελίδες επιχειρούν να αμαυρώσουν αφενός το έργο που γίνεται στη δημόσια υγεία και αφετέρου ευρύτερα το κοινωνικό έργο της κυβέρνησης. Γιατί οι συστηματικές και επίμονες επιθέσεις κατά του Πολάκη δεν πλήττουν ένα πρόσωπο. Πλήττουν την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Περάσαμε δύσκολα αλλά το σύστημα υγείας ισορρόπησε και μάλιστα μπόρεσε να αναπτυχθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης, υπενθυμίζοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2015 το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί με 18.000 προσωπικό ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες πρόσληψης άλλων 6.000. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά τα νοσοκομεία έχουν πλεόνασμα, καθώς τούτη η κυβέρνηση έκοψε «την κλοπή ψηλά, χαμηλά, υπάρχει ακόμη». Ο Π. Πολάκης τόνισε επίσης ότι πολιτική επιλογή τούτης της κυβέρνησης είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτά, τα σημαντικά, αυτά που κάνουν τη διαφορά σε σχέση με την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, δεν έχουν ενδιαφέρον για τους δημοσιογράφους των συστημικών καναλιών. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η… στοχοποίηση του Πολάκη. Το ύφος του. Η δήθεν απαξίωση εκ μέρους του, των δημοσιογράφων.

Η απάντηση Πολάκη για το θέμα του Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας, που έχουν κάνει «σημαία» η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΠΟΕΔΗΝ, ήταν καταπέλτης : «Έγκαιρα και πριν ακόμα παραδοθούν τα οριστικά πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, δηλαδή αμέσως μόλις τέθηκαν υπόψη μας διάφορες καταγγελίες για δράσεις και πρακτικές του εν λόγω Διοικητή που παρέπεμπαν σε μη χρηστή διοίκηση ή σε υπόνοιες παραβατικότητας, ζητήθηκε η παραίτησή του, η οποία και υποβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018». Τελεία και παύλα. Όχι όμως για τα κανάλια που σώνει και καλά θέλουν να απαξιώσουν το σημαντικό έργο που γίνεται στον τομέα της Δημόσιας Υγείας – εκεί ακριβώς όπου οργίασε η διαπλοκή επί των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τυχαίο;

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/353152-O-Polakes-enochlei ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...