Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Αρλέτα

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Αρλέτα

«Αποχαιρετούμε σήμερα μια σπουδαία δημιουργό, έναν υπέροχο άνθρωπο» έγραψε νωρίττερα στο Twitter o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την απώλεια της Αρλέτας. Ο Αλέξης Ττσίπρας πρόσθεσε επίσης: «Τα τραγούδια σου θα μας συντροφεύουν πάντα. Καλό σου ταξίδι, Αρλέτα».
 

2

Ο Νίκος Βούτσης

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της Αρλέτας, «της τραγουδοποιού που σφράγισε την εποχή της και συγκίνησε πολλές γενιές με τα τραγούδια και την τόσο χαρακτηριστική ερμηνεία της».
«Η Αρλέτα υπήρξε μια πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα, συνθέτρια, ερμηνεύτρια, ποιήτρια και ζωγράφος, που σφράγισε με την ευαισθησία, το λυρισμό, αλλά και την ανατρεπτικότητά της το ελληνικό τραγούδι. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους της» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Η ΝΔ 

Με ένα tweet ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, αποχαιρέτησε την Αρλέτα που έφυγε σήμερα από τη ζωή.
«Τραγούδησε για τα παιδιά, τις ελπίδες και τα όνειρά μας. Kι αν έφυγε για τον γύρο του κόσμου, η #Αρλετα θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο κ. Λαζαρίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε και το τμήμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ: «Εκείνη που χαρακτηρίστηκε «ελληνίδα Τζόαν Μπαέζ», κέρδισε, μέσα από τη διαδρομή της στο ελληνικό τραγούδι, κάτι πραγματικά σπάνιο, να αγαπηθεί από διαδοχικές γενιές που μεγάλωσαν με τα τραγούδια της και εκτίμησαν την ιδιαίτερη παρουσία της, το ταλέντο αλλά και το ήθος της, τον γνήσιο ρομαντισμό αλλά και το γλυκόπικρο χιούμορ της.Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλειά της και απευθύνουμε στους οικείους της τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ανακοίνωση για την απώλεια της Αρλέτας εξέδωσαν οι Τομείς Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στην ανακοίνωση αναφέρουν: 
 Οι Τομείς Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θλίψη αποχαιρετούν την τραγουδοποιό Αρλέτα. Αγαπημένη ερμηνεύτρια, συνθέτης και στιχουργός, με την ιδιαίτερη και αισθαντική της φωνή γνώρισε μεγάλη επιτυχία την εποχή των Μπουάτ. Ξεκίνησε τη δισκογραφική της πορεία τη δεκαετία του 60 τραγουδώντας μεγάλους Συνθέτες όπως Σπανό, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαυρουδή και άλλους. Ανήκε στους δημιουργούς του Νέου Κύματος. Σταθμός στη σταδιοδρομία της η συνεργασία της με το Λάκη Παπαδόπουλο και τη Μαριάννα Κριεζή. Άφησε το προσωπικό της στίγμα στο ελληνικό τραγούδι. Έφυγε ήρεμα και αθόρυβα όπως και έζησε. Θα την θυμόμαστε..

Η Υπουργός Πολιτισμού

Συλληπτήριο μήνυμα απέστειλε και η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Σε αυτό αναφέρει: 

«Η Αρλέτα υπήρξε ένας φάρος στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Μια καλλιτέχνης μοναδικής τρυφερότητας, μια τραγουδοποιός που άγγιξε το κοινό με τους ευαίσθητους στίχους της και τη ζεστή φωνή της. Τα τραγούδια της, αλύγιστα στο χρόνο, σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής, θα μας κρατάνε συντροφιά, ακούραστα, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. «“Τα ήσυχα βράδια…” μας, από δω και στο εξής, δεν θα είναι πια τα ίδια. Καλό ταξίδι. Εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Το ΚΚΕ

«Σίγησε σήμερα, μια ευαίσθητη φωνή του ελληνικού τραγουδιού, η Αρλέτα, μια σημαντική καλλιτέχνης, η οποία ξεκίνησε με το “νέο κύμα”, συνεργάστηκε με κορυφαίους συνθέτες και άφησε το στίγμα της ακόμα και στις νεότερες γενιές.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/296109-O-politikos-kosmos-apochaireta-ten-Arleta ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...