Ο Σταύρος παζαρεύει και το Ποτάμι στρίβει

Ο Σταύρος παζαρεύει και το Ποτάμι στρίβει

Αρχισε τις συναλλαγές ο Κυριάκος

Η καρέκλα πιο γλυκιά από τη συμφωνία των Πρεσπών

ΟΙ ΟΒΙΔΙΑΚΕΣ μεταμορφώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη όσον αφορά στην ψήφο του για τη συμφωνία των Πρεσπών έχει απόλυτη σχέση με τα παζάρια που έχει αρχίσει για τη Νέα Δημοκρατία.

Με προσχηματικές δικαιολογίες επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από τη θέση που διατύπωνε υπέρ της συμφωνίας, γιατί αυτό ακριβώς θέτει ως προϋπόθεση η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να συνεργαστεί προεκλογικά με το Ποτάμι.
Στην ουσία ο Σταύρος Θεοδωράκης θυσιάζει τις στρατηγικές του επιλογές σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα στον βωμό της συναλλαγής και για να εξασφαλίσει τη πολιτική του επιβίωση την επομένη των εκλογών.

Μπορεί βέβαια ο ίδιος να διαψεύδει ότι πίσω από την περίεργη αλλαγή στάσης του κρύβονται ανταλλάγματα και υποσχέσεις για υπουργοποίηση σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει ήδη να προεξοφλούν τη μετακόμιση του ιδίου και της πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού στη Νέα Δημοκρατία.

Αλλωστε δυο από τους βουλευτές του έχουν κλείσει εδώ και καιρό θέση στα ψηφοδέλτια του Κυριάκου Μητσοτάκη με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Το Μαξίμου σχολιάζοντας τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων που προαναγγέλλουν τη μετάλλαξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο Σκοπιανό μιλούν για αστείες δικαιολογίες που κρύβουν άλλες σκοπιμότητες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δύο Κυριακάτικες εφημερίδες αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδα τους στον Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του στο Μακεδονικό. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον μάς προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει με χιούμορ, είναι αλήθεια, μόνο ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι στην ουσία. Ωραίο το χιούμορ κι εμείς γελάσαμε. Ωστόσο θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή του είναι τα περί εξάρσεως ζητήματα σλαβόμακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμα πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας.

Από την ανακοίνωση του Μαξίμου διαφαίνεται καθαρά ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης παζαρεύει και το Ποτάμι στρίβει.
Βέβαια οι μεταλλάξεις του Σταύρου Θεοδωράκη δεν αφορούν στην κοινωνία αφού δημοσκοπικά το Ποτάμι εμφανίζεται με ποσοστά του 1%.

Το πρόβλημα είναι καθαρά αριθμητικό και αφορά στην επίμαχη ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάλλαξη του Σταύρου Θεοδωράκη βρίσκει αντίθετους τρεις βουλευτές του Ποταμιού, οι οποίοι διαβεβαιώνουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι και τη συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφίσουν στη Βουλή και δεν πρόκειται να συναινέσουν για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές του Ποταμιού θα χαράξουν διαφορετικούς δρόμους.
Κάποιοι θα επιδιώξουν συναλλαγή με τη Νέα Δημοκρατία με αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια και κάποιοι θα επιλέξουν προοδευτικές λύσεις, αρνούμενοι να ξεπουλήσουν την ιδεολογία τους με αντάλλαγμα την επανεκλογή τους.
 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/348670-O-Stayros-pazareyei-kai-to-potami-stribei ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...