Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μακρόν, κόντρα στην ακροδεξιά Λεπέν

Μακρόν

“Χρειάζεται ένα πανδημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις ιδέες που εκπροσωπεί η γαλλική ακροδεξιά”

Ξεκάθαρα προς τον Μακρόν κόντρα στην ακροδεξιά Λεπέν στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του δεύτερου γύρου των Γαλλικών εκλογών, παρά το γεγονός ότι στήριξε αρχικά Μελανσόν.

Ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου επίσημο σχόλιο δεν υπήρξε μέχρι αργά χθες βράδυ.

Ωστόσο, τον τόνο έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου που με ανάρτησή της στο twitter σχολίασε: “Αριστερή στάση ευθύνης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν”.

Και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: “Ψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Δεν χρειάζονται μιζέριες και γκρίνιες, χρειάζεται η γαλλική ακροδεξιά να καταγράψει το μικρότερο δυνατό ποσοστό στον δεύτερο γύρο. Χρειάζεται ένα πανδημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις ιδέες που εκπροσωπεί η γαλλική ακροδεξιά. Αν ο Μακρόν γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας η αριστερά μπορεί και πρέπει να του κάνει προγραμματική αντιπολίτευση”.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έδωσε με τη σειρά του το στίγμα γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : “για τον β’ γύρο των Γαλλικών προεδρικών εκλογών λέμε καθαρά: Δημοκρατική πανστρατιά κατά της ακροδεξιάς Λεπέν, όπως ζητά και το Γαλλικό ΚΚ”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/280603-O-SYRIZA-sterizei-Makron-kontra-sten-akrodexia-Lepen ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...