Ο Σόιμπλε παρομοιάζει τη Τουρκία με την Ανατολική Γερμανία

Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται σαν την πρώην Ανατολική Γερμανία και ότι το Βερολίνο προειδοποιεί τους Γερμανούς ταξιδιώτες που έχουν σκοπό να πάνε στη Τουρκία, ότι το κάνουν με δική τους επιφύλαξη. «Η Τουρκία τώρα κάνει αυθαίρετες συλλήψεις και δεν ακολουθεί στο ελάχιστο τα προξενικά πρότυπα. Αυτό που θυμίζει το πώς ήταν στη Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, συμπληρώνοντας πως όπως και για όποιον ταξίδευε στην Ανατολική Γερμανία πριν το 1990 ήξερε ότι αν συμβεί το οτιδήποτε κανείς δεν θα μπορούσε να σε βοηθήσει.

 Γερμανοί αξιωματούχοι κάνουν παράπονα γιατί το Γερμανικό προξενείο της Τουρκίας δεν έχει πλήρη πρόσβαση σε ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιοτάτων και Γερμανό πολίτη, ο οποίος έχει συλληφθεί  μαζί με 5 άλλους και κατηγορείτε για τρομοκρατία, κατηγορία που το Βερολίνο χαρακτήρισε παράλογη. Άλλος ένας Γερμανός πολίτης είχε συλληφθεί με κατηγορίες τρομοκρατίας νωρίτερα μέσα στο 2017. Οι συλλήψεις αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για την «εκκαθάριση» της Τουρκικής κοινωνίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, πριν από περίπου έναν χρόνο.

 Οι διαμάχες Άγκυρας και Βερολίνου δεν σταματούν εκεί, ο επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας κρούει το κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως δηλώνει, παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και αύξηση των στρατευμένων ομάδων μεταξύ του πληθυσμού των τριών εκατομμυρίων Τούρκων που ζουν στη χώρα.   

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/293714-O-Soimple-paromoiazei-te-Toyrkia-me-ten-Anatolike-Germania ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...