Ο Τραμπ μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ!

Έτοιμος να πυροδοτήσει μια ακόμη «βόμβα», αυτή τη φορά στο Ισραήλ, εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, που σκοπεύει να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για μια κίνηση, που εφόσον υλοποιηθεί, αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο και κυρίως στους Παλαιστίνιους, που θεωρούν μια τέτοια ενέργεια ευθεία πρόκληση.

Σύμφωνα με το Reuters ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας τις επόμενες ημέρες, όμως oι συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν θα υπάρξει επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με τη μεταφορά της πρεσβείας.

«Είμαστε στα πρώτα στάδια των συνομιλιών για το θέμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σιν Σπάισερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων ήταν πως το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, θα καθοριστεί μόνο μετά από μια συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Η στάση του Τραμπ δημιουργεί νέα δεδομένα για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος είχε συγκρουστεί με την διοίκηση Ομπάμα και τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι για την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα. 

Οποιαδήποτε απόφαση αλλαγής, πάντως, είναι πιθανό να πυροδοτήσει διαμαρτυρίες από τους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή όπως τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Η Ουάσιγκτον βασίζεται στην βοήθεια αυτών των χωρών στον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτο, μια εκ των προτεραιοτήτων του Τραμπ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...