Ο Τραμπ στο Τείχος των Δακρύων (Εικόνες και Βίντεο)

Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που το επισκέπτεται – Η συγκίνηση της Ιβάνκα

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται το Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ.
Με μαύρο κιπά στο κεφάλι, άγγιξε με το δεξί χέρι του το Τείχος, ενώ στη συνέχεια έβαλε ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στις πέτρες, όπως επιτάσσει η παράδοση. Συνήθως, σε αυτά τα χαρτάκια γράφονται προσευχές ή ευχές.

Η επίσκεψη του Τραμπ έγινε δίχως την παρουσία Ισραηλινών αξιωματούχων και με τη συνοδεία του ραβίνου του Δυτικού Τείχους, Σάμουελ Ραμπίνοβιτς, ο οποίος δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Israel Radio ότι έψαλε τους στίχους δύο ψαλμών μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ένας εκ των δύο, ο Ψαλμός 122, αναφέρει την Ιερουσαλήμ ως «μια πόλη που είναι ενωμένη».

1

«(Ο Τραμπ) είπε ότι κατανοεί τη σημασία του Δυτικού Τείχους για τον εβραϊκό λαό και για αυτό ακριβώς αποφάσισε να το επισκεφθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου του ταξιδιού στο Ισραήλ. Είναι βέβαιος ότι θα έλθει ξανά εδώ, ενδεχομένως πολλές φορές. Ήταν πολύ συγκινημένος» περιέγραψε ο Ραμπίνοβιτς.

Ο Τραμπ θέλησε να μάθει το μέγεθος του Τείχους και του έδειξαν χάρτες, για το πώς ήταν στο παρελθόν και πώς τώρα.

02

Η συγκίνηση της Ιβάνκα

Το Τείχος των Δακρύων επισκέφθηκαν και η Μελάνια με την Ιβάνκα Τραμπ, στο τμήμα που επιτρέπεται να πηγαίνουν γυναίκες.
Φορώντας μαύρα, η κόρη του Αμερικανού προέδρου- η οποία ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό όταν παντρεύτηκε τον Τζάρεντ Κούσνερ- φάνηκε να συγκινείται όταν ακούμπησε στο Τείχος και σκούπισε τα δάκρυά της έπειτα από την προσευχή της.

w2

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/285025-O-Tramp-sto-Teichos-ton-Dakryon-Eikones-kai-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...