Ο Υφ. εργασίας Ν. Ηλιόπουλος στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra

Ο Υφ. εργασίας Ν. Ηλιόπουλος στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra

Ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο κύριος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα 5 νέα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, που θα προσφέρουν δουλειά σε 88.500 ανθρώπους.

Όπως είπε ο υφυπουργός, το να μπορείς να δώσεις ευκαιρίες σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό είναι πολύ σημαντικό. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε νέους επιστήμονες.

Ο κ Ηλιόπουλος εξήγησε αυτά τα προγράμματα τονίζοντας ότι με αυτήν την κίνηση «απευθυνόμαστε σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους. Στόχος μας είναι οι διασυνδέσεις διαφόρων κλάδων». Για να διεκδικήσει κάποιος μία θέση σε αυτά τα προγράμματα θα πρέπει να έχει κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ. Αυτό γίνεται για να μπορεί ο κόσμος που έχει μεταναστεύσει να μπορέσει να επιστρέψει και να εργαστεί πάλι στη χώρα μας. Για αυτό σε κάποιες περιπτώσεις αρκεί και μία μόνο μέρα εγγραφής στα μητρώα ανέργων, με κάρτα ανεργίας.

Δεν θα είχε καμμία επαφή με την πραγματικότητα αν κάποιος πίστευε ότι ένας προγραμματιστής θα μπορούσε να παραμείνει στη χώρα και να εργάζεται με τον υποκατώτατο μισθό.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως στο προσχέδιο οι προβλέψεις για την πτώση της ανεργίας είναι υπερβολικά συντηρητικές. Όπως τόνισε, είμαστε στο 6ο συνεχόμενο τρίμηνο που υπάρχει ανάπτυξη. Του χρόνου η ανεργία θα προσεγγίσει το 17%. Για εμάς είναι κρίσιμο να πέσει η ανεργία και να υπογραφτούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όλα αυτά δείχνουν την επόμενη ημέρα. Δεν αναιρεί βέβαια ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει. Μέσα στον Οκτώβριο θα έρθει η προκήρυξη και για νέα προγράμματα. Μάλιστα, 15.000 άνθρωποι θα κάνουν Χριστούγεννα ως εργαζόμενοι.

Για το θέμα των τραπεζών ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι είναι κρίσιμο το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να φτιάξει δημοσιονομικό δίχτυ για τα επόμενα δύο χρόνια, χωρίς να χρειαστεί να δανειστούμε.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/343878-O-Yph-ergasias-N-Eliopoylos-sto-kentriko-Deltio-Eideseon-toy-Kontra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...