Ο Banksy επιστρέφει: Το καινούργιο γκράφιτι του καλλιτέχνη- φάντασμα έχει πολιτικό μήνυμα

Ο Banksy επιστρέφει: Το καινούργιο γκράφιτι του καλλιτέχνη- φάντασμα έχει πολιτικό μήνυμα

Ο ίδιος ο Bansky επιμένει να μην αποκαλύπτει την ταυτότητά του, αποκάλυψε όμως, μέσω Instagram, ότι κρύβεται πίσω από ένα καινούργιο γκράφιτι  που εμφανίστηκε μυστηριωδώς στη Νότια Ουαλία πριν από λίγες μέρες.  

Οι κάτοικοι της συνοικίας Taibach, στο Port Talbot, ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν το γκράφιτι, με το χαρακτηριστικό στιλ του Banksy, να καλύπτει δύο τοίχους ενός γκαράζ. Το γκράφιτι απεικονίζει ένα παιδί που παίζει, ενώ επάνω του πέφτει χιόνι, ή αν το δεις διαφορετικά, στάχτη από το βιομηχανικό καμίνι που καίει πιο δίπλα.
Η πόλη είχε κυριολεκτικά καλυφθεί από μαύρη σκόνη τον περασμένο Ιούλιο, συνέπεια της βιομηχανίας σιδήρου της πόλης. Αυτό, πιθανώς αποτέλεσε έμπνευση για τον καλλιτέχνη.

Οι δημοτικές αρχές της πόλης επικροτούν το έργο. Ο Σύμβουλος Scott Bamsey είπε στο CNN: «Δεν είμαι ειδικός στα γράφιτι, αυτό δείχνει να είναι ένα αυθεντικό έργο του Banksy». Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

 Πέρα από το θέμα της Τέχνης, αυτό που παραμένει μείζον για την περιοχή είναι το ζήτημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση της Ουαλίας προσπαθει να κάνει βελτιώσεις στον αυτοκινητόδρομο Μ4, που είναι μια πολύ σοβαρή πηγή μόλυνσης για την περιοχή, ενώ η Tata, η βασική βιομηχανία σιδήρου της πόλης επενδύει πολλά χρήματα προκειμένου να βελτιωθούν οι επιδόσεις της στο θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Παρ’ ότι το γκράφιτι βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο -το γκαράζ ανήκει σε έναν εργάτη- οι αρχές της πόλης ήδη είναι σε συνεννόηση μαζί του προκειμένου το έργο να προστατευθεί με τον καλύτερο τρόπο.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by(@banksy) on

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/349549-O-Banksy-epistrephei-To-kainoyrgio-gkraphiti-toy-kallitechne-phantasma-echei-politiko-menyma ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...