Πάρτι Αστέρα με πρωταγωνιστή τον Στανισάβλιεβιτς

O Αστέρας Τρίπολης αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ απέναντι στον Παναιτωλικό δεν πανικοβλήθηκε και όχι μόνο αυνέτριψε τους Αγρινιώτες με 4-1, αλλά έκανε και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.

Ετσι, ο Αστέρας πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, διπλασιάζοντας τις σερί νίκες του στο πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί το 3-2 επί της ΑΕΚ. Πέρασε στην 10η θέση με 18 βαθμούς και έριξε τον Παναιτωλικό στην 11η θέση με 16 πόντους, μετά από 15 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Για τέταρτο σερί παιχνίδι οι Αγρινιώτες αγνοούν τη νίκη, αφού έχουν προηγηθεί οι ήττες από Ολυμπιακό και Πανιώνιο και η ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Για 35 λεπτά ο Αστέρας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Από την έναρξη της αναμέτρησης μέχρι το 36ο λεπτό οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάνω από τρεις πάσες. Οι παίκτες του Παναιτωλικού έβγαιναν πρώτοι και με πάθος πάνω στη μπάλα, είχαν καλή κυκλοφορία και φαινόταν αδύνατο να απειληθούν. Ο Αστέρας τότε «ξύπνησε» και με κορυφαίο τον Αλεξάνταρ Στανισάβλιεβιτς… όχι μόνο γύρισε το παιχνίδι, αλλά έφτασε σε μια εμφατική νίκη.

Ανατροπές επεφύλασσε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Τρίπολης, με τον Αστέρα να είναι αυτός που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 8’, όταν το σουτ του Μανιά κόντραρε σε σώματα, τον Παναιτωλικό, όμως, να είναι αυτός που σκόραρε στην αμέσως επόμενη επίθεση, όταν και μετά από μπαλιά του Ρόσα, ο Μουνιός αρχικά στόπαρε υπέροχα την μπάλα και μετά νίκησε τον Ντοναρούμα για το 0-1. 

Η απάντηση του Αστέρα, όμως, ήταν όχι τόσο άμεση, αλλά… δυναμική. Έτσι, αφού αρχικά ισοφάρισε στο 38’, με τον Στανισάβλιεβιτς να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει, μετά από αρχική επέμβαση του Κυριακίδη, σε πλασέ του Μανιά, στην συνέχεια πήρε κεφάλι στο σκορ τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Μάσα από την βούλα του πέναλτι, νίκησε τον Κυριακίδη για το 2-1. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Στανισάβλιεβιτς σε ανατροπή απ’ τον Μουνιός μέσα στην μεγάλη περιοχή. Μάλιστα, αρχικά ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος έδωσε φάουλ λίγο έξω απ’ τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, όμως στη συνέχεια, ύστερα από συνεννόηση με τον βοηθό του, έδειξε την άσπρη βούλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με τον Αστέρα να.. καθαρίζει το παιχνίδι στο 49’, όταν και ο Κυριακίδης έδιωξε το πλασέ του Μανιά, όμως όπως και στο 1-1, έτσι και τώρα ο Στανισάβλιεβιτς πήρε το ριμπάουντ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Τσουκαλάς με εξαιρετικό μακρινό σουτ στο 58’, με τους «Αρκάδες» στην συνέχεια να… κατεβάζουν ταχύτητα, καθώς ακολουθεί το μεγάλο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος (59′ Ιγκλέσιας), Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (46′ Λουίς Φαρίνια), Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Μανιάς (68′ Ιωαννίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο (73′ Βασιλούδης), Ρόσα (66′ Ρότσα), Μουνιός, Κλέσιο, Μαρκόφσκι (61′ Κουτρομάνος).

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...