Πήρα από τον Γιάννο 2,5 εκ. ευρώ σε δεσμίδες

Πήρα από τον Γιάννο 2,5 εκ. ευρώ σε δεσμίδες

Και τα μετέφερα στην Ελβετία – Η κατάθεση του “ταμία” που έστειλε τον Παπαντωνίου στη φυλακή:

 

ΣΕ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ συμμορίες παραπέμπουν οι πρακτικές που εφάρμοζε ο Γιάννος Παπαντωνίου για να ξεπλύνει το βρόμικο χρήμα από τις μίζες.

Η κατάθεση ενός από τους ταμίες του, σοκάρει στην κυριολεξία και αποκαλύπτει το θράσος των υπουργών του αρχιερέα της διαπλοκής, Κώστα Σημίτη που είχαν ανάγει τη μίζα και τη διαφθορά σε επιστήμη.

Η βίλα του Γιάννου στα βόρεια προάστια ήταν τίγκα στα εκατομμύρια ευρώ. Για τις ανάγκες του ξεπλύματος ένας μηχανικός της απολύτου εμπιστοσύνης του, τα έπαιρνε τμηματικά μέσα σε κίτρινους φακέλους και στη συνέχεια τα κατέθετε σε δικό του λογαριασμό σε τράπεζα των βορείων προαστίων.

Στη συνέχεια τα ποσά έφταναν στην Ελβετία και μοιράζονταν σε διάφορους λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου.

Η κατάθεση φωτιά του στενού συνεργάτη του Γιάννου μαζί με τις κινήσεις των μαύρων λογαριασμών στην Ελβετία έστειλαν το πρωτοπαλίκαρο του Σημίτη στη φυλακή.

Η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου προκαλεί παρενέργειες στη δημόσια ζωή, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Κώστα Σημίτη ο οποίος είχε αναθέσει τα νευραλγικά πόστα της κυβέρνησης του σε απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου που λήστευαν το δημόσιο χρήμα.

Οι αποκαλύψεις για τον Γιάννο αναμένονται να προκαλέσουν περαιτέρω συρρίκνωση στο Κίνημα Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά τον Άκη και τον Μαντέλη και τώρα επιχειρεί να διαχειριστεί την προφυλάκιση ενός κορυφαίου ιστορικού του στελέχους.

Στο μεταξύ τρόμος επικρατεί σε όλο το σύστημα των διαπλεκόμενων υπουργών.

Με δεδομένο ότι το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι αδίκημα διαρκές και δεν παραγράφεται, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και άλλοι μεγαλόσχημοι πολιτικοί που έχουν φυγαδεύσει τις μίζες σε ασφαλείς φορολογικούς παραδείσους που τώρα αποδεικνύονται σουρωτήρι.

Ο επιχειρηματίας

Τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της ροής χρήματος από τον αντιπρόσωπο όπλων της εταιρείας που είχε αναλάβει (ως υποκατασκευάστρια) τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών , και τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, φαίνεται πως βρήκαν στο πρόσωπο στενού φίλου του επιχειρηματία οι δικαστικές αρχές. Το πρόσωπο αυτό, επιχειρηματίας και φίλος του πρώην υπουργού, φαίνεται πως τελικά , συνέδεσε τη γραμμή του χρήματος απολογούμενος την περασμένη Παρασκευή στους ανακριτές κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται επίσης στην υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Στην απολογία του όμως σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε πως πήρε σχεδόν 2,5 εκ. ευρώ , σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από τον Γιάννο Παπαντωνίου, για να τα μεταφέρει στην Ελβετία, σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού και της συζύγου του, την περίοδο 2002-2003.

Οι αρχές θεωρούν όμως πως όσα εκτιμούν- με βάση τα ευρήματα της δικογραφίας- αλλά και όσα κατέθεσε ο επιχειρηματίας επί της ουσίας ενώνουν την αλυσίδα του χρήματος για να συνδέσουν τον αποθανόντα αντιπρόσωπο όπλων Χρ. Μπεκατώρο (της Thales που ήταν υποκατασκευάστρια του εκσυγχρονισμού των φρεγατών) με τον τότε υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Νόμιμη προέλευση

Τα χρήματα αυτά, όπως φέρεται να είπε ο ίδιος ο επιχειρηματίας ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση του ξεπλύματος των 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων του πρώην υπουργού, του τα έδινε τμηματικά, σε δεσμίδες, μέσα σε

κίτρινους φακέλους στο σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά. Όπως είπε ο επιχειρηματίας, στη συνέχεια, τα κατέθετε σε δικό του λογαριασμό σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων. Από εκεί τα μετέφερε στην Ελβετία σε λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου και της Σταυρούλας Κουράκου.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για παράνομο χρήμα. Τα λεφτά πίστευε ότι προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου . Εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος. Ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Το κατηγορητήριο

Η ανάλυση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση ήταν αυτή ακριβώς που ήρθε να «κουμπώσει», σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο στενός φίλος του κ. Παπαντωνίου. Σε αυτό αναφέρεται πως η πορεία του παράνομου χρήματος εμφανίζεται να ξεκινά τουλάχιστον τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2003 με δύο εμβάσματα της THALES, από την ολλανδική τράπεζα ABN AMRO NV προς τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Γενεύη, εταιρεία συμφερόντων του Χρ. Μπεκατώρου.

Από εκεί μεταφέρθηκε σε κυπριακές off shore του εν λόγω επιχειρηματία, από τις οποίες αναλήφθηκε τμηματικά, και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατατέθηκε επίσης τμηματικά στην Eurobank σε τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία φίλου του κ. Παπαντωνίου. Ο τελευταίος φέρεται ότι ανέλαβε να «ξεπλύνει» το ποσό των 2.800.000 ελβετικών φράγκων.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345579-Pera-apo-ton-Gianno-2-5-ek-eyro-se-desmides ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...