Παπαδημητρίου: Οι ξένοι επενδυτές θεωρούν καταστροφική μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Παπαδημητρίου: Οι ξένοι επενδυτές θεωρούν καταστροφική μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Παπαδημητρίου

“Η πρώτη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να προκαλεί ευφορία, αλλά αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας”

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναφέρει ότι οι ξένοι επενδυτές επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία ότι θα ήταν καταστροφική μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο υπουργός σημειώνει ότι η πρώτη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές «δεν πρέπει να προκαλεί ευφορία, αλλά αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας», καθώς «απομακρύνει τον κίνδυνο νέου δανεισμού από τους θεσμούς και την επιβολή νέου προγράμματος».

Χαρακτηρίζει «εφικτό και χρήσιμο, αν και όχι αναγκαίο» τον στόχο για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, προσθέτοντας πως «σε κάθε περίπτωση, τυχόν ένταξη θα είναι εργαλείο υποβοηθητικό της ανάπτυξης και όχι προϋπόθεση αυτής».

Ακόμη, ο κ. Παπαπαδημητρίου αναφέρει ότι ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας έσφαλε στην εκτίμησή του ότι θα χρειάζονταν κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να βγει η χώρα στις αγορές, «όπως έσφαλε και στην εκτίμησή του ότι προϋπόθεση της εξόδου στις αγορές είναι η ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Ν.Δ. που απαγόρευσε στα στελέχη της να συμμετάσχουν στα περιφερειακά συνέδρια για την ανάπτυξη, τη χαρακτηρίζει ως «ανόητα συντηρητική, μικροπολιτική και διχαστική, κοινώς απαράδεκτη για μια μεγάλη και ιστορική παράταξη που φιλοδοξεί να ασκήσει εθνική αναπτυξιακή πολιτική».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/294767-Papademetrioy-Oi-xenoi-ependytes-theoroyn-katastrophike-mia-proore-prosphyge-stis-kalpes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...