Παππάς: Μπορεί να κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου

Παππάς

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019″

«Όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει. Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία συμφωνία και έχει κλείσει και η πρώτη αξιολόγηση με το ΔΝΤ να είναι απλώς τεχνικός σύμβουλος. Ο κ. Σόιμπλε έκανε για πρώτη φορά δήλωση στην οποία περιέγραφε τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και άρχισε να λέει τα δικά του πέρι αυστηρότερου προγράμματος διότι ο ESM είναι ακόμα χειρότερος. Μπορεί να κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ερωτηθείς για μία πρωτοβουλία που φέρεται να αναλαμβάνει ο Γιούνκερ σύμφωνα με την οποία θα κλείσει τώρα η αξιολόγηση, θα θεωρηθεί αυτό ως επαρκής συνθήκη για να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από τον Ντράγκι και το θέμα των μέτρων μετά το 2018 και της συμμετοχής του ΔΝΤ θα παραπεμφθεί μετά τις γερμανικές εκλογές ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απάντησε ότι «η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πολύ ενεργό ρόλο και η κινητικότητα του Προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι το οποίο είναι θεμιτό και ευκταίο. Διότι όπως γνωρίζετε ο Γιούνκερ είναι και ο πρώτος Πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη στη θέση του εκ των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Άρα περιμένουμε από τους θεσμούς οι οποίοι έχουν και την δημοκρατική λογοδοσία στον DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο»

Σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, η χώρα θα έχει μπει σταθερά στην τροχιά της ανάπτυξης και ο λαός μας μπορεί να συγκρίνει και να κρίνει ποιος είναι αυτός που βύθισε την ελληνική οικονομία και την κοινωνία και ποιος ανέλαβε να τη ξελασπώσει και τα κατάφερε».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...