Παράταση ως τις 6 Οκτωβρίου για την έκτακτη εισφορά

Αφορά την πληρωμή της πρώτης δόσης

Παράταση σχεδόν μιας εβδομάδας στην προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Με βάση την απόφαση  που φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη, οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα πλέον να εξοφλήσουν την εισφορά έως τις 6 Οκτωβρίου.

Η παράταση στην αποπληρωμή της πρώτης δόσης του «τριπλού εκκαθαριστικού» ήταν αναμενόμενη  καθώς μέχρι τώρα φέρεται να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή περί των 2,3 εκατομμυρίων σχετικών σημειωμάτων. Και μπορεί αυτή να ήταν η πρώτη – και μεγαλύτερη – παρτίδα των εκκαθαριστικών σημειωμάτων από την οποία το Δημόσιο προσδοκά να εισπράξει 1,6 δισ ευρώ και να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού τους επόμενους κρίσιμους μήνες, αλλά εκκρεμεί η εκκαθάριση  περίπου 1,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων από τις οποίες ενδέχεται να προκύψουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες νέα ειδοποιητήρια που θα αφορούν στις έκτακτες εισφορές .

Να σημειωθεί ότι  η εισφορά μπορεί να πληρωθεί στις κατά τόπους εφορίες αλλά και σε τράπεζες και σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ενώ το υπουργείο ξεκαθάρισε πως η παράταση διασφαλίζει στους υπόχρεους είτε την έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής, είτε την μη επιβολή προστίμου για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Πηγή:protothema.gr

the best.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...