Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρ. Πάγου μετά την μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρ. Πάγου μετά την μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που κατάθεσε νωρίτερα ο Ν. Κοτζιάς κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή τα όσα περιγράφει ο πρώην ΥΠΕΞ στην μηνυτήρια αναφορά του διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στη δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα συμπεριληφθούν όσα κατέθεσε στην αναφορά της η Νέα Δημοκρατία, η οποία προ ημερών κατέθεσε και βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο τέως ΥΠΕΞ είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στην μηνυτήρια αναφορά του κ. Κοτζιά πάντως, δεν υπάρχει προσωποποιημένη αναφορά στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για τα όσα ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι είπε στο υπουργικό συμβούλιο περί σχέσεων με Τζορτζ Σόρος κλπ.

Αντιθέτως, κατά τις πληροφορίες του ΑΠΕ, στη μήνυση επισυνάπτονται έξι πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα, με τον κ. Κοτζιά να αξιολογεί, ως συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με Σόρο και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βιζών

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346376-Parembase-tes-Eisaggeleos-toy-Ar-Pagoy-meta-ten-menyteria-anaphora-Kotzia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...