«Παραλύει» αύριο η Αθήνα – 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς

«Παραλύει» αύριο η Αθήνα – 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς

Οπλισμένο με υπομονή θα πρέπει να είναι αύριο, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Χωρίς Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν με τη σειρά τους 24ωρη απεργία για τις 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Με ανακοινώσεις τους, τα δύο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαραχτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Ακινητοποιημένο θα μείνει και το Τραμ.

Χειρόφρενο στα τρόλεϊ

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρόλεϊ, καθώς το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Οι επιβάτες των Μέσων Μεταφοράς δεν θα διευκολυνθούν ιδιαίτερα ούτε από τα τα λεωφορεία αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ θα προχωρήσουν με τη σειρά τους σε στάσεις εργασίας. Τα λεωφορεία θα σταματήσουν τα δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται να επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Απεργία σε τρένα και Προαστιακό

24ωρη απεργία εξήγγειλε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για αύριο, Τετάρτη. Στην απεργία συμπεριλαμβάνεται και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/347793-Paralyei-ayrio-e-Athena-24ore-apergia-kai-staseis-ergasias-sta-Mesa-Metaphoras ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...