Παρασκηνιακές επαφές Ντάισελμπλουμ για να κλείσει η αξιολόγηση!

Μπαράζ επαφών, για να κλείσει η β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και η συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με πηγές, κοντά στην διαπραγμάτευση!

Ο Ολλανδός πολιτικός, φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να έχει δημιουργήσει μία «γέφυρα» επικοινωνίας, ανάμεσα σε Βερολίνο, ΔΝΤ και Ελλάδα, ώστε να αμβλυνθούν οι διαφορές και να ξεπεραστούν τα εμπόδια της συμφωνίας! Όλες οι συζητήσεις, γίνονται με βάση την πρόταση για συμφωνία που παρουσίασαν την προηγούμενη Παρασκευή οι δανειστές, στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη!

Στο τραπέζι, έχουν πέσει πολλά σενάρια, όπως η νομοθέτηση των μέτρων σε «δόσεις» αλλά και θετικά μέτρα που θα λειτουργήσουν εξισορροπητικά, στις υφεσιακές απαιτήσεις  των  δανειστών, ώστε να στηριχθεί η αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής Οικονομίας. Μέτρα, τα οποία θα ενεργοποιηθούν, όταν η Ελλάδα ξεπεράσει και τους στόχους της, όπως έκανε το 2016.

Από την Ευρώπη, θεωρούν ότι υπάρχει «ευρεία συναίνεση», ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της διαπραγμάτευσης, ότι η πρέπει να έχουμε φτάσει πολύ κοντά στην συμφωνία, μέχρι το Eurogroup στις 20 του μήνα και πως γι’ αυτό τον λόγο, οι επαφές, επίσημες και ανεπίσημες, συνεχίζονται στην Ευρώπη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...