Παρατάθηκαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την ΕΕ

Ρωσία ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε επισήμως τις οικονομικές κυρώσεις της προς τη Ρωσία. Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2014 αμέσως μετά από την ενσωμάτωση της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, η οποία ανήκε στην Ουκρανία, από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

 Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν στην παράταση των κυρώσεων μετά από τη Σύνοδο στις Βρυξέλες την προηγούμενη εβδομάδα, αφού η Γερμανία και η Γαλλία είχαν αναφέρει ότι δεν είχε σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τις συρράξεις στην Ανατολική Ουκρανία. Μαζί με την ΕΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει επίσης κυρώσεις στη Ρωσία.

 Ουσιαστικά οι κυρώσεις απαγορεύουν σε Ρωσικές επιχειρήσεις άμυνας και ενέργειας να δραστηριοποιούνται σε χώρες της ΕΕ, εκτός από κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες που απαιτούν ειδική έγκριση, με τις οικονομικές σχέσεις να είναι, κατά πολύ, περιορισμένες. Για παράδειγμα, ευρωπαϊκές εταιρίες δεν μπορούν να δανείζουν ή να δανείζονται χρήματα από 5 συγκεκριμένες Ρωσικές τράπεζες, οι οποίες ανήκουν στο κράτος. Οι κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα εκτιμάται ότι θα στοιχίσουν αρκετά στη Ρωσία, καθώς το ενεργειακό εμπόριο είναι βασικός πυλώνας της Ρωσικής οικονομίας. 

 Ο όρος για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ, συμφωνία που έγινε μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας, Ουκρανίας και Ρωσίας το 2015.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/290507-Paratathekan-oi-kyroseis-kata-tes-Rosias-apo-ten-EE ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...