Παρουσία και ομιλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σε συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες

Στις 30 και 31 Μαρτίου ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής παρευρέθη σε συνέδριο που διοργάνωσε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες. Θέμα του διήμερου συνεδρίου «Ευρωπαϊκή εναλλακτική Σύνοδος κορυφής ενάντια στη λιτότητα, για μια κοινωνικά δημοκρατική και οικολογική Ευρώπη». Κατά την τοποθέτησή του  ο κ. Π. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Αριστερά καλείται να απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημα  ποια Ευρώπη επιθυμεί στο νέο πολυπολικό  κόσμο που έρχεται. Πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει ποιο είναι το περιεχόμενο της ανάπτυξης για το οποίο εργάζεται. Θα είναι μια ανάπτυξη που θα αφορά επί της ουσίας  μόνο το  10 %  των χωρών αφήνοντας την υπόλοιπη κοινωνία στα αζήτητα ή μια ισόρροπη κοινωνικά και οικονομικά ανάπτυξη που θα αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης δίχως ο ανταγωνισμός να είναι το κυρίαρχο στοιχείο ανάμεσά τους;

Οφείλουμε να εργαστούμε  για μια Ευρώπη  που θα εξασφαλίζει  τα σύνορα όλων των χωρών μελών της, ώστε να μην αναγκάζονται ορισμένες εξ αυτών  ανάμεσά τους και η Ελλάδα  να δαπανούν  τεράστια ποσά για την κάλυψη των αμυντικών τους αναγκών.

Η Αριστερά πρέπει αφενός να απαλλαγεί από στερεότυπα και προκαταλήψεις –ιδιαιτέρως την κρίσιμη  στιγμή που η κοινωνία βιώνει το κοινωνικό ολοκαύτωμα του φιλελευθερισμού-, αφετέρου να διευρύνει το ακροατήριό της συνεργαζόμενη με προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις. Δυνάμεις που πιστεύουν στην ύπαρξη μιας εναλλακτικής, αναπτυξιακής, κοινωνικής  κυβερνητικής πρότασης.

Η Αριστερά θα επιτελέσει τον ιστορικό της ρολό, εάν βρει τον κωδικό και τους διαύλους επικοινωνίας με όλους εκείνους που απειλούνται από την πείνα, την κοινωνική ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τους ανέργους, τους άστεγους, τους άπορους, τους  νεόπτωχους. 

Εάν η Αριστερά κατορθώσει να επικοινωνήσει με όλες αυτές τις δοκιμαζόμενες ομάδες του πληθυσμού, διαβεβαιώνοντάς τες με αξιόπιστο τρόπο ότι θα αναλάβει μαζί τους την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους, τότε είναι βέβαιο ότι τόσο η ίδια όσο και οι συνεργαζόμενες με αυτήν σοσιαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις θα συγκροτήσουν το πραγματικό αντίπαλο δέος ενάντια στο τέρας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουρουμπλής, επεσήμανε ότι «μόνο εάν εργαστούμε αποτελεσματικά αντιπαρερχόμενοι τις όποιες διαπιστώσεις και αναλύσεις, είναι βέβαιο ότι θα οικοδομήσουμε μια σύγχρονη ενωμένη Ευρώπη όπου η κοινωνική και πολιτική δημοκρατία,  ο κοινωνικός και ο νομικός πολιτισμός  θα εξασφαλίζουν την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...