Πασάλειψαν με χημικά γαϊδούρι στο Στράνωμα Ναυπακτίας και το μετέτρεψαν σε ζωντανή φόλα!

Κοντά στο χωριό Στράνωμα της ορεινής Ναυπακτίας ο φοιτητής Βασίλης Νούλας εντόπισε το γαϊδουράκι, που βλέπετε, το οποίο κάποιοι είχαν πασαλείψει με χημική ουσία και μέλι και το είχαν εγκαταλείψει λίγο έξω από τον οικισμό, προκειμένου να γίνει βορά (ένα είδος «ζωντανής» φόλας!) για τα αγρίμια της περιοχής (αν υπάρχουν τέτοια), τα οποία επίσης θέλουν να ξεπαστρέψουν οι φιλόζωοι κάτοικοι!
 Το δύστυχο ζώο, που βρίσκεται σε φριχτή κατάσταση εδώ και μια εβδομάδα, πήγε να πιει νερό σε μια πηγή. Εκεί ένας βοσκός της περιοχής, ο κ. Κώστας, είδε πως τα χημικά που είχε στη ράχη του έσταζαν μέσα στο νερό, από το οποίο ποτίζεται και το δικό του κοπάδι.

 Μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα σήμερα το απόγευμα και αφού ενοχλήσαμε και τον αστυνομικό διευθυντή Αιτωλίας, Κώστα Κυριακόπουλο, την Πυροσβεστική Ναυπάκτου, τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ναυπάκτου, το μόνο που καταφέραμε είναι να αναζητούμε κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, προκειμένου το ζώο να μεταφερθεί σε κτηνίατρο, για τις πρώτες βοήθειες ή για ευθανασία, αν η κατάσταση του δεν είναι αναστρέψιμη.
 
 Ο Βασίλης Νούλας, που κατάφερε με κόπο να ανεβάσει το ζώο από την χαράδρα που βρισκόταν, του έδωσε νερό και ακολουθεί τις οδηγίες που του δίνει η Νατάσα Μπομπομπολάκη, από τα Χανιά της Κρήτης.

 Ο Βασίλης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι μόλις προχθές έχασε τον σκύλο του από φόλα, που κάποιοι είχαν βάλει για να εξοντώσουν τις αλεπούδες της περιοχής!

πηγή:www.zoosos.gr

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...