Πετρόπουλος: Θα δοθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις έως τον Νοέμβριο!

Έως τον Νοέμβριο θα έχουν εκδοθεί όλες οι αποφάσεις για τις 138.000 συντάξεις που εκκρεμούν, ενώ του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα στα εφάπαξ, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αν. Πετρόπουλος, κατά την ενημέρωση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.

Ο ίδιος, απέδωσε τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, στα μητρώα των φορέων που συγχωνεύτηκαν στον Οργανισμό, όπως ενημέρωσαν ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος  Μπακαλέξης, και ο πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Αθανάσιος Καποτάς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δόθηκε αύξηση 48 ευρώ στις κατώτατες συντάξεις ενώ, από 1η Ιανουαρίου 2023 θα υπάρξει αύξηση σε όλες τις συντάξεις. Στη συνέχεια ο αρμόδιος υφυπουργός, ανέφερε ότι οι περίπου 344.000 συντάξεις θα έχουν αύξηση τουλάχιστον κατά 48 ευρώ ενώ θα έχουμε και άλλες αυξήσεις από το 2023 και μετά.

Για τον ΕΦΚΑ είπε πως «για εμάς είναι χαρά να μιλάμε για τον ΕΦΚΑ, όσα προβλήματα έχει τα κληρονομήσαμε. Εμείς απολογούμαστε μόνο για όσα επιτυγχάνουμε».

Το νέο Ταμείο, είναι σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, «πεδίο δοκιμασίας για την πολιτική και εθνική ευθύνη» ενώ στη συνέχεια, έκανε λόγο και για αύξηση της τάξης του 4% της εισπραξιμότητας σε σχέση με τους στόχους για το 2017.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/289418-Petropoylos-THa-dothoyn-oles-oi-ekkremeis-syntaxeis-eos-ton-Noembrio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...