Πευκάκι Δωρίδας:Αναβίωση του Θερισμού και Αλωνίσματος-Συνέντευξη Καλαντζή για την εκδήλωση

-Κοινή εκδήλωση των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής

-Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί

Συνέντευξη του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Φιλοθέης Δωρίδας Γ.Καλαντζή για την εκδήλωση του παραδοσιακού θερισμού και αλωνίσματος και τις κοινές δράσεις 8 συλλόγων με στόχο την προαγωγή του εθελοντισμού και της πολιτιστικής κουλτούρας της ευρύτερης περιοχής μέσα από ένα κοινό σχέδιο δράσης με υποστηρικτή τον δήμο Δωρίδας,μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του Nafpaktianews,o πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Φιλοθέης Γ.Καλαντζής.

Η γιορτή του θερισμού και του αλωνίσματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 20:30 στην κεντρική πλατεία Πευκακίου Ευπαλίου και θα περιλαμβάνει αναβίωση του θερισμού και αλωνίσματος του σιταριού με άλογα,λίχνισμα και αναπαράσταση της κοπιώδους αυτής παλιάς εργασίας.

Επίσης έκθεση φωτογραφίας με θέμα από το στάρι στο ψωμί,εργαλεία γύρω από τον κύκλο του ψωμιού,τοπικά προιόντα με βάση το στάρι,προβολή σλάιντ και βίντεο,μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και πλήρες μενού με ετοιμασίες από τους εθελοντές με βάση την πρώτη ύλη που έθρεψε γενιές και γενιές,το σιτάρι.

Η εκδήλωση σύμφωνα με τον κ. Καλαντζή,στηρίζεται στον εθελοντισμό, των μελών των συλλόγων οικονομικά από χορηγίες επιχειρήσεων,ενώ τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν προκειμένου να εκπονηθούν μελέτες δημιουργίας Μονοπατιών και πολιτιστικών διαδρομών στην Δ.Ε.Ευπαλίου με στόχο την ανάδειξη των περιοχών και των κυριότερων σημείων ενδιαφέροντος,όπως η Μονή Βαρνάκοβας,το μονοπάτι του χειμάρρου της Μαντήλως κ.α. για ένταξη του έργου σε πρόγραμμα LEADER

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνοδοιπόροι στο όλο εγχείρημα είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι Δροσάτου-Ευπαλίου-Φιλοθέης-Κλήματος-Πηγής-Μοναστηρακίου-Τρικόρφου και της Δωρικής αδελφότητας της οποίας ο κ. Καλαντζής αποτελεί εντεταλμένος σύμβουλος.Την αιγίδα τέλος της ανωτέρω εκδήλωσης έχει ο οργανισμός πολιτισμού και παιδείας του δήμου Δωρίδας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...