Πιτσιόρλας: Έναρξη επενδυτικών προγραμμάτων άνω των 3 δισ. μέσα στο 2017

Την έναρξη επενδυτικών προγραμμάτων που υπερβαίνουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2017 προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό πρακτορείο.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας αναφέρει ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας ωστόσο, όπως παρατηρεί, «για να αξιοποιηθεί αυτό το ενδιαφέρον θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό τους επόμενους μήνες θα προωθηθούν, και με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας, σημαντικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης νέας αναπτυξιακής στρατηγικής και διαφορετικού τύπου αντιμετώπισης των προβλημάτων που σχετίζονται με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Ακόμα, προετοιμάζονται αλλαγές στην νομοθεσία για τις στρατηγικές επενδύσεις και για τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Για το καθεστώς της «χρυσής βίζας» σημειώνει ότι «το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται μια νέα τάση που, εάν αξιοποιηθεί, θα έχει θεαματικά αποτελέσματα για την οικονομία μας».

Πρόκειται, όπως λέει, «για το ενδιαφέρον απόκτησης κατοικίας στην Ελλάδα από πολίτες που προέρχονται από την ταραγμένη και ασταθή ευρύτερη γειτονιά μας» που δεν αφορά την τουριστική κατοικία.

Σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εκτιμά ότι θα υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης εντός του Μαρτίου και για τη έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό σημειώνει ότι είναι απολύτως εφικτό να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και να ξεκινήσει η αδειοδότηση των έργων υποδομής, εντός του έτους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...