Πιτσιόρλας: Το 2017 χρονιά καμπής για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα

«Το 2017 θα είναι μια χρονιά καμπής στο θέμα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα», τονίζει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.  Με σημαντικά προγράμματα να βρίσκονται ήδη σε τροχιά υλοποίησης, ο υπουργός επισημαίνει ότι υλοποιούνται μεγάλα επενδυτικά προγράμματα, ήδη έχουν ληφθεί πολύ σημαντικές αποφάσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα. Μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, πιστεύω ότι θα δούμε το αναμφισβήτητο επενδυτικό ενδιαφέρον να μετατρέπεται σε συγκεκριμένες πράξεις.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, ο κ. Πιτσιόρλας, τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση –παρά τα όποια προβλήματα- θα αποδειχθεί τελικά ως η ελληνική κυβέρνηση που θα εδραιώσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί αυτό να μην αρέσει σε πολλούς όμως είναι κάτι που το βλέπω καθημερινά να συμβαίνει και αυτό θα ανατρέψει παραδοχές δεκαετιών.

 

Σύμφωνα με τον Στέργιο Πιτσιόρλα, αυτές οι παραδοχές βεβαίως υπήρχαν και στο χώρο της Αριστεράς. Όμως εγώ πιστεύω βαθιά ότι όπως συνέβη και στο παρελθόν σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές, έτσι και τώρα η Αριστερά μπορεί να αναδειχτεί σε ηγεμονική εθνική δύναμη και να εκφράσει τα εθνικά και όχι απλά τα ταξικά συμφέροντα.

 

Μετά τις σημαντικές αποφάσεις του Eurogroup ο ίδιος δηλώνει ότι τερματίζεται  οριστικά η αβεβαιότητα ως προς τις προοπτικές της χώρας. «Η ελληνική οικονομία κινείται πλέον στη βάση ενός οδικού χάρτη που διασφαλίζει την παραμονή της στη ζώνη του euro, την τόνωση της ανάπτυξης, την συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τη ρύθμιση του χρέους και την ουσιαστική διευκόλυνση για την ανταπόκρισή της μακροπρόθεσμα στους όρους του συμφώνου σταθερότητας. Θεωρώ ότι μετά τη χθεσινή απόφαση μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα».

 

Δέσμευση των θεσμών για το χρέος

 

Σχετικά με τη ρύθμιση του χρέους ο κ. Πιτσιόρλας, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σαφέστατη δέσμευση και επιπλέον καθορισμός και των παραμέτρων στη βάση των οποίων θα συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης. Αυτή ακριβώς η σαφής δέσμευση επέτρεψε και στο ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα. Να είστε βέβαιος ότι αυτή τη δέσμευση οι αγορές θα τη διαβάσουν όπως πρέπει.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/289053-Pitsiorlas-To-2017-chronia-kampes-gia-tis-xenes-ependyseis-sten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...