Πληρωμές χρεών Δημοσίου: Έπεσαν 2,2 δις ευρώ στην αγορά μέχρι τον Οκτώβριο!

Το Δημόσιο πλήρωσε 2,242 δις ευρώ, από τις οφειλές του στους ιδιώτες, μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του έτους! Μετά την συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, να πληρωθούν οι οφειλές του Δημοσίου,  έπεσε «ζεστό» χρήμα στην αγορά. Χρήματα που πήγαν σε μεγάλο βαθμό για να καλυφθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ και για την κάλυψη των οφειλών σε προμηθευτές νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος,  την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2016 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 908 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 954 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 39,101 δις ευρώ, από 35,544 δις ευρώ πέρυσι.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 2,242 δις ευρώ που αφορούν την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 39,945 δις ευρώ, από 37,305 δις ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...