« Πνεύμονες-Lungs» : Μια ιστορία αγάπης, αστεία αλλά και επίκαιρη – Για 20 μόνο παραστάσεις

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

Χειμαρρώδες και για πολύ ώρα άκρως ξεκαρδιστικό. Έξυπνο και διεγερτικό. Συγκινητικό και αστείο. Αφού έκανε τον γύρο του κόσμου αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές, το έργο «Πνεύμονες-Lungs” του Ντάνκαν Μακ Μίλαν ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα ΤempusVerum σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου. Στο θέατρο «Tempus Verum en Athinais» (Ιάκχου 19-Γκάζι-210-3425170) για 20 μόνο παραστάσεις . Από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Οι «Πνεύμονες» (2011) του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Duncan Macmillan, είναι μια ιστορία αγάπης, αμείλικτα ειλικρινής, αστεία και επίκαιρη.   Ένας άντρας και μια γυναίκα, μορφωμένοι, γύρω στα τριάντα προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους.

 «Ένα παιδί;  Είναι σαν να μου έριξες μπουνιά στη μούρη και μετά μου ζήτησες να σου λύσω μια μαθηματική εξίσωση »

Ο χρόνος όμως είναι εναντίον. Αν περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες δεν θα το κάνουν ποτέ. Απ’ τη μια η επιθυμία για ένα παιδί και απ’ την άλλη η αγωνία για το περιβάλλον, τον υπερπληθυσμό, την παγκόσμια κρίση και την πολιτική αστάθεια.

«Το ανθρακικό αποτύπωμα ενός παιδιού στον πλανήτη ζυγίζει 10.000 τόνους διοξειδίου, δηλαδή όσο το βάρος του Πύργου του Άιφελ»

Μα πώς να αποφασίσεις για το μέλλον σου, όταν αυτό προβλέπεται τόσο δυσοίωνο; Το έργο δίνει φωνή στη «Γενιά της Αβεβαιότητας» που μέσα από τις καταιγιστικές αλλαγές και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις βρίσκει τρόπο να χαράξει τη δική της πορεία ζωής.

Ο Ντάνκαν Μακ Μίλαν, επικεντρώνεται στην ουσία του θεάτρου διερευνώντας τη θεατρική γραφή, απογυμνωμένη από υποδείξεις: «Το έργο γράφτηκε για να παιχτεί σε άδεια σκηνή. Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν έπιπλα, ούτε φροντιστήριο, ούτε παντομίμα. Δεν υπάρχουν αλλαγές κοστουμιών. Το φως και ο ήχος δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αλλαγή στον χρόνο ή στον χώρο». Μια αντανάκλαση της πραγματικότητας χωρίς τα θεατρικά εφέ της ψευδαίσθησης.

πνεύμονες

 Ομάδα συντελεστών:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος

 Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη

Σκηνικά- Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης

Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου

Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη 

 

 Video/Trailer: Θάνος Κερμίτσης

 

Παίζουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Αποστόλης Τότσικας

 

Παρασκευή, Σάββατο 21.00 & Κυριακή στις 19.00

Είσοδος 15 Ευρώ κανονικό, 12 Ευρώ μειωμένο & 10 Ευρώ ανέργων  | Διάρκεια 75’

Προπώληση στο(προσφορά μέχρι την πρεμιέρα 10 Ευρώ)

Πληροφορίες-Κρατήσεις 210 3425170 & 6955 469543

 Ώρες ταμείου 12.00 με 21.00

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...