Ποια είναι η Ισπανίδα «τσαρίνα του σεξ» που θα αναλάβει να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα

Η Ισπανική κυβέρνηση δημιούργησε μια νέα θέση που στόχο θα έχει την αντιστροφή της υπογεννητικότητας στη χώρα, καθώς, για πρώτη φορά πέρυσι, ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τον αριθμό των γεννήσεων, σύμφωνα με τον Independent.

Τα στατιστικά στοιχεία αποκάλυψαν πως οι Ισπανίδες ισχυρίζονται πως θα ήθελαν δυο ή περισσότερα παιδιά, όμως τα στοιχεία του 2015 δίνουν διαφορετική εικόνα.

Οι γυναίκες ηλικίας 18-49 ετών έχουν κατά μέσο όρο 1,3 παιδιά, κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1,58).

1

Η μείωση του αριθμού των γεννήσεων αποτελεί κοινό στοιχείο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα στοιχεία της Ισπανίας δείχνουν πως η χώρα έχει έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς γεννήσεων στον αναπτυγμένο κόσμο.

1

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πληθυσμιακή κρίση, η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να διορίσει την Edelmira Barreira στη θέση της… τσαρίνας του σεξ. Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο δημιουργήθηκε από τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και η κα Barreira, ειδήμον σε δημογραφικά ζητήματα, θα βοηθήσει στην κατάρτιση της εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των δημογραφικών ανισορροπιών.

1

Όπως ανέφερε η ισπανική ιστοσελίδα ABC, το υπουργείο Παιδείας της χώρας δήλωσε πως η μείωση του ρυθμού γεννήσεων «επιδεινώνει άλλες οικονομικές ανισορροπίες και δημιουργεί σημαντικές επιπτώσεις στο Κοινωνικό Κράτος».

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/272602-Poia-einai-e-Ispanida-tsarina-toy-sex-poy-tha-analabei-na-katapolemesei-ten-ypogennetikoteta ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...