Ποιοι επελέγησαν αντιπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ένωσης

Στην εκλογή αντιπροσώπων για την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών προχώρησε απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, στη συνεδρίαση του που συνεκλήθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου» στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει την συγκρότηση της Ένωσης Περιφερειών αυτοδίκαια συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος καθώς και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος και Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής.

Επίσης, στη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.ΠΕ. εκλέγονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Χριστόγιαννης, Θανάσης Πετρόπουλος, Διονύσης Μαυρόγιαννης, Παναγιώτης Πλατανιάς, Νίκη Κοκκαλιάρη και Σάββας Αυγέρης από την παράταξη της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Παπαναστασίου, Πάνος Σακελλαρόπουλος, Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Σταυρόπουλος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπηθεί στην πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών με 17 συνολικά αντιπροσώπους. Μετά την αρχική εισήγηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Καρπέτα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, παίρνοντας τον λόγο, επεσήμανε ότι το Προεδρικό Διάταγμα, σε ό,τι αφορά στη σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝ.ΠΕ. διέπεται από ορισμένες αστοχίες που καθιστούν προβληματική την ευρεία αντιπροσωπευτικότητα των Περιφερειακών Συμβουλίων.   



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...