Πολιτικές ευθύνες ρίχνει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή

Πολιτικές ευθύνες ρίχνει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή
Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στο Euronews.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του ανακριτή σχετικά με τις αποφυλακίσεις κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά δεν υπάρχουν για τις αποφάσεις των δικαστών.

Για την κυβέρνηση, σημείωσε, υπάρχουν ακριβώς γιατί επί μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να στείλουν τους φακέλους που είχαν στα χέρια τους στον εισαγγελέα. Ο κ. Δένδιας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Αναρωτήθηκε επίσης, αν έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση και να στείλει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και 16 μήνες, έχει κάνει πάνω από 44 ερωτήσεις στη Βουλή για τα θέματα αυτά στους αρμόδιους υπουργούς, για τη δράση των νεοναζί. Και δυστυχώς, επεσήμανε, σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις, γραπτές και προφορικές, δεν πήραμε κάποια ικανοποιητική απάντηση. Συνεπώς, σημείωσε, οι ευθύνες της κυβέρνησης αφορούν την ολιγωρία και την ανοχή στο φαινόμενο της εξάπλωσης των νεοναζί και της εγκληματικής τους δράσης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η σπουδή της κυβέρνησης να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δείξει ότι παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα στη Δικαιοσύνη, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, δημιούργησε την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι εδώ πρόκειται για μία πολιτική απόφαση, την πεποίθηση δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία. Συνεπώς, συμπλήρωσε, είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, διαχωρίζει την πολιτική διαδικασία από την ποινική. Είναι άλλο πράγμα οι πολιτικές ευθύνες, άλλο οι ποινικές, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να έχει στα χέρια της πλήρεις φακέλους με πλήρη στοιχεία. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά προβληματικό να ακούμε σήμερα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι «αν ζητούσαν άλλα επιπλέον στοιχεία οι ανακριτές, εμείς θα τους τα δίναμε».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...