ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ώρα ευρωκούπας για τον Ολυμπιακό

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ώρα ευρωκούπας για τον Ολυμπιακό

Την ισπανική Σαμπαντέλ αντιμετωπίζει στις 2:15 το μεσημέρι ο Ολυμπιακός στον τελικό της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών.

Η ομάδα του Πειραιά στοχεύει στο 2ο τρόπαιο Ευρωλίγκας στην ιστορία του τμήματος και 4ο συνολικά μετά το Len Trophy του 2014, την Ευρωλίγκα του 2015 και το Super Cup της ίδιας χρονιάς και συνολικά, στη 13η ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία του συλλόγου.

Το έργο του Ολυμπαικού, όμως, κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι. Οι ερυθρόλευκοι στον τελικό θα αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα Σαμπαντέλ που μετρά 4 τρόπαια από το 2011 και μετά. Η Σαμπαντέλ αποτελεί τη βάση της Εθνικής Ισπανίας ενώ διαθέτει στις τάξεις της την Αμερικανίδα Μάγκι Στέφενς, μία από τις καλύτερες περιφερειακές στον κόσμο.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης το 2015 στον Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 10-9 και είχε φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη είχε επικρατήσει και στον ημιτελικό του 2017 στο Κίρισι, αλλά στον τελικό ηττήθηκε από τη διοργανώτρια Κίνεφ.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός, που θα αγωνιστεί χωρίς τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, πρέπει να «σπάσει» και μια παράδοση που θέλει την ομάδα που διοργανώνει το Final Four να κατακτά και την κούπα. Η τελευταία που είχε πάρει το τρόπαιο μακριά από το σπίτι της ήταν η Σαμπαντέλ στο 2013 στην πόλη Έγκερ.

Στις 12:30 μ.μ. η Βουλιαγμένη κοντράρεται με την Πάντοβα στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/361261-POLO-GYNAIKON-Ora-eyrokoypas-gia-ton-Olympiako ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...