Προς έγκριση νέοι συνδετήριοι κόμβοι στην Ευρεία Παράκαμψη Πατρών – «Τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες, σχεδιάζουμε τα επόμενα έργα»

Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα γίνει αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου, θα τεθεί στο επίκεντρο η έγκριση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» – Άξονας Προτεραιότητας 3 «Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση μεταφορικών υποδομών», των νέων συνδετήριων κόμβων Κ3 και Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών.

Πρόκειται για τον κόμβο Κ3 στα Συχαινά που αφορά στη σύνδεση της Μικρής Περιμετρικής Πατρών με την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Μειλίχου και Αλεξανδρουπόλεως και σκοπός είναι να κατασκευαστεί μία ακόμη έξοδος από την μεγάλη Περιμετρική προς την Πάτρα, με προϋπολογισμό 12.950.000 ευρώ. Ο δεύτερος κόμβος αφορά στη διάνοιξη και κατασκευή νέας συνδετήριας οδού από τον κόμβο Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών έως την Ε.Ο. Πατρών –Τριπόλεως στην περιοχή Λαμπραίικα, με προϋπολογισμό 8.025.000 ευρώ.

«Τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες, Μίνι Περιμετρική και Κανακάρη. Έχω δώσει σαφή οδηγία, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, ο κ. Λύτρας, να βρίσκεται καθημερινά στο έργο της Μικρής Περιμετρικής και να δίνει άμεσα λύσεις. Η Μίνι Περιμετρική αποτελεί για εμάς στοίχημα, διότι ήταν ένα έργο, η επανεκκίνησή του οποίου είχε πολλές δυσκολίες, τεχνικές και νομικές. Η παράδοσή της στους πολίτες της Πάτρας είναι ευθύνη μας» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας: «Δε σταματάμε να σχεδιάζουμε τα επόμενα έργα. Είμαστε έτοιμοι και υποβάλλουμε για ένταξη τον κόμβο των Συχαινών και τον κόμβο της Οβρυάς. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη φάση των μελετών και το υποβάλλουμε προς έγκριση χρηματοδότησης για υλοποίηση».

 

Πρόκειται για δύο σημαντικές παρεμβάσεις, που θα συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας, στη διάνοιξη δύο ακόμη εξόδων από την μεγάλη Περιμετρική Πατρών προς το κέντρο της πόλης, αλλά και προς την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως που οδηγεί προς τα ορεινά χωριά μας.

Ο κόμβος Κ3 θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της πρώτης εξόδου από το Ρίο προς την Πάτρα, ενώ χάρη στον κόμβο Κ7, όλοι θα έχουν πρόσβαση στην Ε.Ο. Πατρών – Τριπόλεως χωρίς να κινούνται σε Μιντιλόγλι, Φιλοθέη ή Οβρυά.

Την εισήγηση για τα δύο αυτά θέματα θα κάνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Ιωάννης Λύτρας.

Η 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 3 μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).

 

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην εισήγηση που θα κάνει για το θέμα ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος, αναφέρεται πως κύριος σκοπός του Πρωτοκόλλου, είναι η ενίσχυση του υποστηρικτικού δικτύου για την φροντίδα των παιδιών της Δυτικής Ελλάδας που βρίσκονται σε επίπεδα σε κίνδυνο είτε για λόγους υγείας είτε εξαιτίας της φτώχειας και της έλλειψης επαρκούς οικογενειακού περιβάλλοντος.

«Η συμφωνία συνεργασίας προκύπτει μέσα από το Σχέδιο Δράσης  2017 που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για την εφαρμογή προγραμμάτων προάσπισης και προαγωγής της υγείας, ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα υγείας, αλλά και θέματα προνοιακού χαρακτήρα που ανάγονται στην κοινωνική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, την αποφυγή του στίγματος και της περιθωριοποίησης και τον συντονισμό φορέων και δικτύου εθελοντών» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...