Προσκλητήριο από τον Αλέξη στην κεντροαριστερά

Για τη δημιουργία μεγάλης δημοκρατικής παράταξης – Με πλαίσιο αρχών και όρους ισοτιμίας

Προσκλητήριο προς την Κεντροαριστερά για τη δημιουργία μιας προοδευτικής κυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με συνέντευξή του μιλάει για την ανάγκη να υπάρξει ένας ειλικρινής και χωρίς προκαταλήψεις διάλογος με το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει το κόμμα της Φώφης Γεννηματά να ξαναβρεί τον προοδευτικό του προσανατολισμό.

Το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντροαριστερά συνιστά στρατηγική επιλογή και δεν αποτελεί έναν τακτικισμό, που έχει στόχο να εκθέσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια στην παρούσα φάση η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει απολύτως καμία τύχη. Η Φώφη Γεννηματά επιμένει στη στρατηγική του αυτόνομου ρόλου και της αυτοδύναμης πολιτικής παρουσίας, απορρίπτοντας το μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με  πληροφορίες η κυρία Γεννηματά πιστεύει στην ανάγκη ευρύτερων  συνεναίσεων στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα. Σε δήλωσή της υπογραμμίζει ότι δεν θα συμμετέχει  σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγούν τη χώρα μέσα από καθεστώς πόλωσης σε νέα αδιέξοδα. Το μοντέλο αυτό όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση έχει αποτύχει. Το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει κατηγορηματικά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ούτε με το πιστόλι στο κρόταφο δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή η συνεργασία είπε χαρακτηριστικά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ τα περιθώρια μιας συνεργασίας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα. Εξ’ άλλου πέντε από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλληθωρίζουν  επικίνδυνα  προς τη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά παίρνει ίσες αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό που σήμερα θεωρείται ανέφικτο μπορεί σε βάθος χρόνου να είναι ρεαλιστικό επισημαίνουν στη ΚΟΝΤRANEWS κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι το προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα δεν απευθύνεται αποκλειστικά στην κομματική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά στον κόσμο της Κεντροαριστεράς ο οποίος θα αξιολογήσει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Το προσκλητήριο που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στο ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά η ΝΔ, διακινώντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού έχει σχέση με την προβληματική παρουσία του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση. Πρόκειται καθαρά για  πολιτική σπέκουλα από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Το προκλητήριο του Αλέξης Τσίπρα στην Κεντροαριστερά δεν είναι άσχετο με ενδεχόμενη διερεύνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός μετά το τέλος των μνημονίων. Άλλωστε παραμένει στρατηγικός του στόχος η σύγκρουση μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα είναι να βρεθεί το κατάλληλο τάιμινγκ προκειμένου να μπει σε εφαρμογή το φιλόδοξο αυτό πολιτικό σχέδιο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/290157-Proskleterio-apo-ton-Alexe-sten-kentroaristera ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...