Προσωπικά αντικείμενα του ιδρυτή του Playboy βγήκαν «στο σφυρί»

Προσωπικά αντικείμενα του ιδρυτή του Playboy βγήκαν «στο σφυρί»

Αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του ιδρυτή του Playboy, Χιου Χέφνερ συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τεύχους του περιοδικού, πωλήθηκαν σε δημοπρασία.   

Η συλλογή του Χιου Χέφνερ, εκλιπόντα ιδρυτή της αυτοκρατορίας του Playboy, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Julien’s Auctions και τα έσοδα θα αξιοποιηθούν από μη κυβερνητικές οργανώσεις.  

Το αντικείμενο που πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ ήταν μία vintage γραφομηχανή Underwood Standard Portable, την οποία ο Χέφνερ χρησιμοποιούσε στο κολέγιο, αλλά και για την πρώτη έκδοση του πρώτου τεύχους του Playboy. Η γραφομηχανή πουλήθηκε 162.500 δολάρια. 

 Άλλα είδη που αποκτήθηκαν από συλλέκτες ήταν πλήρης προσωπική σειρά δεμένων τόμων περιοδικών Playboy από το 1953-2013 του Χέφνερ, που πωλήθηκε έναντι 76.800 δολαρίων κι ένα χρυσό δαχτυλίδι 14 καρατίων με πλακέτα στο κέντρο που ανοίγει για να αποκαλύψει μία θήκη που περιέχει χάπι… Viagra, το οποίο πωλήθηκε για 22.400 δολάρια. 

φδγδγ   

Το δερμάτινο τζάκετ του Χέφνερ, Jeff Hamilton Los Angeles Lakers πωλήθηκε 16.000 δολάρια και το δαχτυλίδι του 1980 «N.B.A. World Champions» Los Angeles Lakers έναντι 53.125 δολαρίων.  

Το αστέρι του Χιου Χέφνερ στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ συγκέντρωσε το ποσό των 57.600 δολαρίων και η λιμουζίνα του 1998 Lincoln Town Car Executive το ποσό των 44.800 δολαρίων. Το προσωπικό αντίγραφο του πρώτου τεύχους του περιοδικού Playboy από το 1953 με την Μέριλιν Μονρόε στο εξώφυλλο πωλήθηκε 31.250 δολάρια σύμφωνα με το HD.   

γηφηφγ 

Επίσης πωλήθηκαν προσωπικά συλλεκτικά αντικείμενα, όπως ένα Wurlitzer jukebox κι ένα πορτρέτο του Χέφνερ ζωγραφισμένο από τον καλλιτέχνη Μπιλ Μακ. Μεταξύ των αγοραστών ήταν ο ηθοποιός Τζιμ Μπελούσι που απέκτησε το δερματόδετο σενάριο του επεισοδίου «Saturday Night Live», το οποίο παρουσίασε ο Χέφνερ το 1977. Στο καστ της τηλεοπτικής εκπομπής ήταν ο αδερφός του Τζιμ Μπελούσι, Τζον Μπελούσι, ο οποίος πέθανε το 1982. Ο Τζιμ Μπελούσι αγόρασε το σενάριο έναντι 3.125 δολαρίων. 

ηγμγμ  

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο Ίδρυμα Hugh M. Hefner, το οποίο ενισχύσει οργανώσεις που υποστηρίζουν και υπερασπίζονται τα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/348263-Prosopika-antikeimena-toy-idryte-toy-Playboy-bgekan-sto-sphyri ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...