Πρωτοχρονιάτικη συνταγή:Γουρουνόπουλο γεμιστό με πατάτες φρούτα και ξηρούς καρπούς

δελτιατυπου70-001Γουρουνόπουλο γεμιστό με πατάτες φρούτα και ξηρούς καρπούς

Υλικά

1 γουρουνόπουλο μεχρι 8 κιλά

10-12  μεσαίες πατάτες

4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους

4 μήλα κόκκινα

4μήλα κίτρινα

150 γραμμ Κασίους{ξηρούς καρπούς}

1 κ. σούπας ξερό θυμάρι

1κ.σούπας φυλλαράκια δενδρολίβανο

2 κ. σούπας μουστάρδα μέτρια

2 κομμάτια βούτυρο {περίπου 150 γραμμάρια}

4 λεμόνια

3κ.σούπας μέλι

χοντρό αλάτι

πιπέρι χοντροαλεσμένο

1 ποτήρι του νερου τσίπουρο

 

Αρωματικό γλάσσο ψησίματος

3κ.σούπας μουστάρδα σε σκονη

1κ.γλυκου πιπέρι

δενδρολίβανο

λίγο λάδι

3κ.σούπας μέλι
Εκτέλεση
Έχουμε πλύνει και στραγγίσει καλά το γουρουνόπουλο, περνάμε την κοιλιά με το τσίπουρο και το ,τοποθετούμε  στην γάστρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες, τις οποίες τις έχουμε κόψει στα τέσσερα{ κυδωνάτες},το σκόρδο μήλα κομμένα και αυτα με το ίδιο τρόπο και μέγεθος όπως τις πατάτες θυμάρι δενδρολίβανο την μουστάρδα τους ξηρούς καρπούς και το χυμό από τα 4 λεμόνια, τέλος προσθέτουμε τα 2 κομμάτια βούτυρο ,αλάτι πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά  και γεμίζουμε την κοιλιά με τα υλικά αυτά .Ράβουμε την κοιλιά με σπάγκο κουζίνας.
Ετοιμάζουμε το αρωματικό γλάσσο ψησίματος χτυπώντας στο μπλέντερ τα  υλικά
3 κσ.μέλι,3κ.σ μουστάρδα1κσ,χοντροαλεσμένο πιπέρι, λίγο δενδρολίβανο, και λίγο λάδι, χτυπάμε καλά και αλείφουμε εξωτερικά και και καλά το γουρουνόπουλο. Μπορούμε  να κάνουμε μερικές ακτινωτές χαρακιές στα πίσω πόδια του ζώου  για να κρατήσει καλύτερα το γλάσσο που έχουμε περάσει.
Τέλος ,προσθέτουμε στην γάστρα 2 ποτήρια νερό και 2 κλαράκια δενδρολίβανο. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4 ώρες.

Καλή επιτυχία



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...