Πρόσκληση Τουσκ σε Τραμπ για σύνοδο Ε.Ε. – ΗΠΑ

Ο ΤΡΑΜΠ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ          

Πρόσκληση στον νικητή των προεδρικών εκλογών των Ντόναλντ Τραμπ, για τη διεξαγωγή Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τον Πολωνό αξιωματούχο για την πρόσκληση και με τη σειρά του τον κάλεσε για μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο, πριν από την διεξαγωγή οποιασδήποτε Συνόδου, μόλις αναλάβει καθήκοντα στις ΗΠΑ, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τουσκ επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Νωρίς το απόγευμα, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και οι ηγέτες των πέντε μεγαλύτερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν ότι η στενή συνεργασία ΗΠΑ – Ευρώπης στο πλαίσιο του NATO πρέπει να συνεχιστεί και τα ζητήματα που αφορούν και τις άκρες του Ατλαντικού να προχωρήσουν.

Η κοινή θέση των ηγετών ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας έρχεται λίγες ημέρες μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ. είχε δηλώσει ότι εάν μία χώρα – μέλος του NATO απειληθεί από τη Ρωσία, θα εξετάσει κατά περίπτωση εάν θα της παράσχει αρωγή.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν για την προώθηση της διατλαντικής ατζέντας, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, καθώς και στη διπλωματική επίλυση των κρίσεων σε Συρία και ανατολική Ουκρανία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...