Πρόστιμο-ρεκόρ αντιμετωπίζει η Google για το Safari προσωπικών δεδομένων σε iPhone

Πρόστιμο-ρεκόρ αντιμετωπίζει η Google για το Safari προσωπικών δεδομένων σε iPhone
Πρόστιμο ύψους 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων (€18,34 εκατ.) εμφανίζεται πρόθυμη να καταβάλλει η Google για να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την συγκαλλυμένη παράκαμψη των μεθόδων με τις οποίες, ο Safari, ο browser της Apple, αποτρέπει την παρακολούθηση των διαδικτυακών επισκέψεων των χρηστών iPhone.
Το πρόστιμο μπορεί να αποτελεί ρεκόρ για την Αρχή που ενδέχεται να το επιβάλλει, θεωρείται όμως …ψίχουλα από τα ημερήσια έσοδα της Google και ως αντίτιμο για την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία που μεταφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, θα πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε επιχείρηση από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Η εφημερίδα τονίζει ότι, παρά το γεγονός ότι η Google εισπράττει τέτοια ποσά κάθε πέντε περίπου ώρες, το πρόστιμο θα προστεθεί σε μια σειρά παραβιάσεων απορρήτου από τον γίγαντα του Διαδικτύου, και θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των χρηστών στις υπηρεσίες της.

Η πρακτική της Google αποκαλύφτηκε από την ίδια εφημερίδα τον Φεβρουάριο του 2012. και μετά από επικοινωνία με την εφημερίδα, η Google την σταμάτησε.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το πρόστιμο, εντούτοις το προαναφερόμενο ποσό δεν θεωρείται οριστικό.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...