Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί στη Γενεύη

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Την πρώτη τους συνάντηση επί ελβετικού εδάφους πραγματοποίησαν νωρίτερα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Στη συνάντηση συμμετέχουν από ελληνοκυπριακής πλευράς ο διαπραγματευτής Αντρέας Μαυρογιάννης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Από τουρκοκυπριακής πλευράς συμμετέχουν ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζού και ο υπεύθυνος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωση, Ερχάν Ερτσίν.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την αντιπροσωπεία του. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης διαμένει με τη δική του αντιπροσωπεία σε άλλο ξενοδοχείο.

Αναστασιάδης: Δεν χρειαζόμαστε εγγυητές και στρατεύματα

«Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δεν χρειάζεται ούτε εγγυητές, ούτε στρατεύματα» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στη Γενεύη, όπου θα διεξαχθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ο Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή πλευρά προσέρχεται στον διάλογο «με δεδομένη τη βούληση και επιθυμία για λύση του Κυπριακού, με βάση αρχές και αξίες που θα επιτρέψουν να χτίσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, ένα κράτος που να σέβεται τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων».

Παράλληλα, ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα «να επικρατήσει η καλή βούληση από τουρκικής πλευράς» και σημείωσε ότι  είναι «η πρώτη φορά, από την εισβολή και έπειτα, που συνομιλητής της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι η Τουρκία».

Το απόγευμα αναμένεται στη Γενεύη και ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, με τους δύο ηγέτες να συναντώνται απόψε, προκειμένου να οριστικοποιήσουν την ημερήσια διάταξη των διαπραγματεύσεων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...