“Πυρά” από την αντιπολίτευση για την έξοδο στις αγορές

“Πυρά” από την αντιπολίτευση για την έξοδο στις αγορές

Τη διαδικασία έκδοσης του νέου 5ετούς ομολόγου, η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας στις αγορές, σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Θα ήταν θετικό για τη χώρα να βγούμε στις αγορές», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως «χάσαμε, όμως, τρία χρόνια από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η κυβέρνηση επέβαλε τεράστιες θυσίες και δύο μνημόνια.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολίασε την έξοδο στις αγορές δηκτικά λέγοντας πως «όταν δεν επιτίθενται στους θεσμούς, επιτίθενται στη νοημοσύνη μας». Σε ανακοίνωσή της η ΔΗ.ΣΥ σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «υπερηφανεύεται από χθες για τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές» υπενθυμίζοντας ότι «ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τη διαδικασία αυτή το 2014 ως «…σκηνοθετημένη παράσταση όπου θα μοιράζεται και ποπ-κορν, το πλεόνασμα, για να στηριχθεί το success story».

Για επέκταση των αντιλαϊκών μέτρων προκειμένου να επέλθει η ανάκαμψη των κερδών κάνει λόγο σε σχόλιό του για την έξοδο στις αγορές το ΚΚΕ.

«Η χώρα αναμετριέται συνέχεια με το κακό της παρελθόν και το αντιγράφει. Κάποιοι λένε “Μπράβο που αποφάσισε η κυβέρνηση και βγήκε στις αγορές”. Μπράβο, γιατί; Χώρες με αντίστοιχα προβλήματα, όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος, δανείστηκαν με πολύ χαμηλότερα επιτόκια, όταν βγήκαν στις αγορές με το πενταετές τους ομόλογο. Η Πορτογαλία δανείστηκε με 1,2% και η Κύπρος δανείστηκε με 1,7%. Εμείς λοιπόν θα πανηγυρίσουμε στο τέλος της ημέρας που θα δανειστούμε στην καλύτερη περίπτωση με 4,7%; Αντιλαμβάνεστε τι χαμένα λεφτά είναι αυτά για τα παιδιά μας;», υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Την άποψη ότι «στις αγορές βγαίνουμε γιατί διαφορετικά θα πτωχεύαμε» εξέφρασε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Λεβέντης επισημαίνοντας ότι «χρωστάμε του Σαμαρά το ομόλογο. Το ομόλογο αυτό έχει λήξει εδώ και τέσσερις ημέρες. Εάν λοιπόν, δεν βγαίναμε στις αγορές, πώς θα πληρώναμε; Το ομόλογο θα είναι με αγγλικό δίκαιο, αυτό σημαίνει, ότι το κεφάλαιο και ο τόκος είναι κλειδωμένα, δεν μπορεί να χαριστεί ούτε ένα ευρώ».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/294268-Pyra-apo-ten-antipoliteyse-gia-ten-exodo-stis-agores ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...