«Πόλεμος» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για αξιολόγηση και μέτρα

«Πόλεμος» κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για αξιολόγηση

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο και η σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης μαίνεται με φόντο το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα.

Δημήτρης Τζανακόπουλος και Βασίλης Κικίλιας διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για «χυδαιότητες» εκ μέρους της ΝΔ δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. «Το 2017 η συμφωνία του ψεύδους της Ν.Δ. ετοιμάζεται για νέες χυδαιότητες.

Ο κ. Κικίλιας συνεχίζει να αντιστρέφει την ξεκάθαρη θέση για τη μη αποδοχή νέων μέτρων και να διαστρεβλώνει σαν κοινός συκοφάντης», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας: «Το 4ο μνημόνιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πολιτικό πρόγραμμα της Ν.Δ. που υπόσχεται να κάνει περισσότερα από αυτά που ζητούν οι πλέον ακραίοι των δανειστών».

«Το πολιτικό κατεστημένο της διαπλοκής, του οποίου ηγείται η Ν.Δ., θα συνεχίσει να βυθίζεται στο ψέμα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας ότι «η χώρα θα συνεχίσει στον δρόμο της ανάκαμψης».

Είχε προηγηθεί η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην επίθεση που δέχτηκε από το Μαξίμου ότι έκανε «τριπλ νταμπλ» όντας «διπλά ψεύτης, αναξιόπιστος και συκοφάντης». «Triple double: πχ 17πόντοι 12ριμπαουντ,10ασίστ. Double dribble:διπλή τρίπλα δηλ βήματα. Ούτε αυτό δε ξέρετε! #μαξίμου. Αυτά περί μπάσκετ», τόνισε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο οποίος στη συνέχεια ανάρτησε 2 φωτογραφίες.

«Πυρά» από την αντιπολίτευση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Όλοι αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια, σήμερα σκίζουν τον ελληνικό λαό” τόνισε χαρακτηριστικά. «Το ότι είναι ψεύτες έχει γίνει απόλυτα κατανοητό στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Αυτό που σήμερα κατανοούν όλοι είναι ότι είναι και αναποτελεσματικοί, ότι δεν έχουν σχέδιο και όραμα για τον τόπο», πρόσθεσε.

«Μία κυβέρνηση με 153 έδρες και που μέσα της έχει στοιχεία που δεν πιστεύουν στην Ευρώπη, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των μεταρρυθμίσεων, ούτε να φέρει επενδύσεις» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Επανέρχονται τα σενάρια των εκλογών

Μία δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια των εκλογών. Ο υπουργός Εσωτερικών σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε ότι ναι μεν η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει εκλογές και δεν είναι επιλογή της, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει.

«Θα σας έλεγα ότι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει όχι από επιλογή της κυβέρνησης αλλά από μια πλήρη ανατροπή των σημερινών δεδομένων ή μέσα από ένα απόλυτο αδιέξοδο που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείει όταν βρισκόμαστε κάτω από καθεστώς μνημονίου, αλλά που σε καμία περίπτωση εμείς δεν το επιθυμούμε ως κυβέρνηση, και θα αγωνιστούμε για να μην γίνει αυτό», ήταν οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαπραγμάτευσης ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα ως και τα μέσα Φεβρουαρίου και τόνισε ότι καλύτερα είναι να μην συμμετάσχει το ΔΝΤ το οποίο ακολουθεί αντιφατική πολιτική.

Αν τελικά για λόγους άλλους ισορροπήσουν Σόιμπλε και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρνητική εξέλιξη κάτι όμως που δεν φαίνεται. Καλύτερα να μην μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...