Πόρισμα που “καίει” για την επέκταση του βιολογικού της Ναυπάκτου

Έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ.της ΔΕΥΑΝ ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα και τον υγιή ανταγωνισμό

Το σοβαρό αυτό θέμα θα απασχολήσει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας

Το ιστορικό

Το έργο της επέκτασης του βιλογικού καθαρισμού της Ναυπάκτου,είχε ενταχθεί  το 2011,με τη διακήρυξη το 2013,ενώ τον Ιούνιο του 2014 το έργο είχε απενταχθεί διότι δεν προχωρούσαν οι διαδικασίες σύντομα.

Στα τέλη του 2014 το έργο επανεντάχθηκε,ξεκινώντας παράλληλα εκ νέου οι διαδικασίες του διαγωνισμού.Η επιτροπή του διαγωνισμού διενήργησε τη διαδικασία της δημοπρασίας και ορίστικε σε 2 ομάδες,όπως καταδυκνείεται από το αποτέλεσμα και τις επισημάνσεις.

Για την επιλογή του αναδόχου λοιπόν η επιτροπή κατέληξε σε δύο προτάσεις,μη μπορώντας να καταλήξει σε ομόφωνο πόρισμα.καταλήγοντας τελικά σε μία διφορούμενη πρόταση,οι οποίοι μεν 3 έλεγαν ότι θα έπρεπε να αποκλειστούν οι 4 και να παραμείνου οι 2,ενώ η άλλη πλευρά υποστήριζε ότι όλοι “μας κάνουν”,αφού σύμφωνα με τον επιθεωρητή όλοι είχαν κριθεί στην πρώτη φάση του έργου.Δεν θα έπρεπε δηλαδή να κριθούν εκ νέου,αν υπήρχαν δηλαδή τεχνικές ατέλειες κλπ.

Έτσι λοιπόν η Οικονομική επιτροπή υιοθέτησε κατά οριακή πλειοψηφία,την απόφαση των 3.Οι έχοντες λοιπόν ένομο συμφέρον -προσέφυγαν στα δικαστήρια (οι εταιρείες που αποκλείστηκαν) χάνοντας τα (προσωρινά μέτρα,δεν έχει οριστεί ωστόσο τελική δίκη.Παράλληλε δε,κατέφυγαν και στον γενικό γραμματέα καταπολέμισης της διαφθοράς,ο οποίος με την σειρά του παρήγγειλε στο σώμα που είναι καθ’ύλην αρμόδιο (Σώμα επιθεωριτών δημοσίων έργων) προκειμένου να γίνει περαιτέρω έλεγχος του θέματος..’

Πόρισμα: Κακώς αποκλείστηκαν οι 4 από τη διαδικασία αφού πληρούσαν τους όρους

Το πόρισμα αυτό απεστάλη για τα περεταίρω από το Σώμα επιθεωρητών δημοσίων έργων σε διάφορους αποδέκτες,όπως τον υφυπουργό δικαιοσύνης,τον γενικό γραμματέα καταπολέμισης διαφθοράς,στον δήμο Ναυπακτίας και την ΔΕΥΑΝ.

Η ΔΕΥΑΝ ως Κύριος του έργου,δεν “τρέχει” ωστόσο τη διαδικασία αυτή του διαγωνισμού.Θέλοντας όμως να διασφαλίσει τα συμφέροντά της,αλλά και την νομιμότητα της σύμβασης,αφού συμμετέχει με την καταβολή του ΦΠΑ επί του ποσού των 3.5. εκατομμυρίων που είναι το σύνολο του έργου,αλλά και για την διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού.

Επίσης κατά την ίδια συνεδρίαση του δ.σ. της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο ώστε να καθοριστούν το σύνολο των οφειλόμενων ενεργειών εκ μέρους της,αλλά και προκειμένου να συντομέυσει ο χρόνος κατασκευής του έργου,ενώ τέλος θα αποτελέσει και θέμα προς ενημέρωση και συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας που τοποθετείται χρονικά προς τα τέλη του μήνα.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θέλω να επισημάνω λόγω της δημοσίευσης σας τρία πράγματα . 1. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας για το συγκεκριμένο θέμα πήρε νομιμότητα απο τις επιτροπές των άρθρων 151 κ 152. Αίτηση ακύρωσης και ασφαλιστικά μέτρα δε που έγιναν απο εταιρεία που αποκλείστηκε, τα μεν ασφαλιστικά απορρίφθηκαν μπαινοντας έν μέρει κ στην ουσία της υπόθεσης ο δικαστής, η δε αίτηση ακύρωσης εκκρεμοδικει…. 2. Το έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων εκτός του ότι ειναι εμπιστευτικό ( απορία μου πως το γνωρίζουν κ τοποθετούνται τοπικά sites) παροτρύνει και σε καμμία περίπτωση δεν εντέλλει… και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος το έχει δώσει στο Νομικο του τμήμα για γνωμοδότηση …. 3. ΗΔημοτικη Αρχή επανενταξε με κόπο απενταγμενα έργα … Μέλημα της μοναδικό ειναι η υλοποίηση αυτών των έργων και των αντίστοιχων υποέργων της πρότασης. Μέλημα της μοναδικό ειναι ειναι η προάσπιση των συμφερόντων των Δημοτών και κανενός άλλου.

  2. Κυρ Γιάννη δηλαδη ποιος δικαστης έχει δικιο ο 1 , ο 2 , ο 3 ή να περιμένω τον 4 βασει της επιτροπής 237 του αρθρου 931 της παραγραφου DCLXVI εδαφιο Β ?

    Το μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Jean d’ Ormesson εφηύρε την λέξη «inaptocratie» που εμφανίζεται στα γαλλικά λεξικά και σημαίνει «Αδεξιοκρατία».
    Ο ορισμός της είναι: «Σύστημα διακυβέρνησης, όπου οι λιγότερο ικανοί να ηγηθούν, εκλέγονται από τους λιγότερο ικανούς να παράγουν και στο οποίο σύστημα, τα λιγότερο ικανά μέλη της κοινωνίας επιβιώνουν, πετυχαίνουν και επιβραβεύονται με αγαθά και υπηρεσίες, που πληρώνονται από τον κατασχεθέντα πλούτο ενός ολοένα και συρρικνούμενου αριθμού παραγωγικών ατόμων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...