Πώς να στολίσετε το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν επαγγελματίας (Φωτογραφίες)

Πώς να στολίσετε το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν επαγγελματίας (Φωτογραφίες)

Η στιγμή της… χριστουγεννιάτικης “αλήθειας” έφτασε. Θέλεις να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο και αν κλέψεις τις εντυπώσεις; Τότε πρέπει να το κάνεις σαν επαγγελματίας -like a pro- που λένε και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και μάλλον έχουν δίκιο.

Ποιο είναι το μυστικό για ένα εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Όλα ξεκινούν από το σχήμα. Αν αγοράσετε ένα καλοσχηματισμένο και με σωστές αναλογίες δέντρο, έχετε κάνει το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα. Από εκεί και πέρα η πυκνότητα του είναι ένα ακόμα ζήτημα καθώς αν υπάρχουν πολλά και μεγάλα κενά αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε πολύ περισσότερα στολίδια για να το στολίσετε. Θυμηθείτε ένα άδειο, ή ελάχιστα στολισμένο δέντρο είναι ωραίο μόνο όταν γίνεται από άποψη.

Φυσικό ή πλαστικό;

Το επόμενο τεράστιο ερώτημα. Πρόκειται καθαρά για θέμα προσωπικής επιλογής. Από την μία βέβαια, το αληθινό δέντρο έχει μία συγκεκριμένη μυρωδιά και χρειάζεται ξεχωριστή περιποίηση. Για να μην ξεραθεί μάλιστα εν μέσω εορτών, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να το αγοράσετε κοντά στα Χριστούγεννα. Για ευνόητους λόγους (κυρίως οικολογίας και δευτερευόντως οικονομίας) προτιμήστε ένα πλαστικό δεντράκι που θα το χρησιμοποιήσετε για πολλά χρόνια.

Τα λαμπάκια

Από την στιγμή που στήσετε το δέντρο και ανοίξετε σωστά τα κλαριά του, το πρώτο πράγμα που θα τοποθετήσετε πάνω του είναι τα λαμπάκια. Εδώ πρέπει να είστε πραγματικά γενναιόδωροι μια και τα πιο εντυπωσιακά δέντρα έχουν πολλά λαμπιόνια πάνω τους.

Ο στολισμός

Για να έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα θα πρέπει να σκεφτείτε το θέμα του γενικού στολισμού στο σπίτι σας, μέρος του οποίου είναι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη συνέχεια καταλήξτε σε δύο συγκεκριμένα χρώματα που συνδυάζονται ωραία μεταξύ τους. Αν θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή, κρατήστε τα περσινά στολίδια ενός συγκεκριμένου χρώματος και συνδυάστε τα με ένα καινούριο. Όσον αφορά στο δέντρο αυτό που είναι σημαντικό είναι να είναι ομοιόμορφα στολισμένο και σε κάθε σημείο. Δηλαδή, δεν στολίζετε μόνο στις άκρες των κλαδιών, αλλά και προς το εσωτερικό του.

Προσοχή στην υπερβολή

Υπάρχει μία λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το “πλούσιο” από εκείνο που στολίστηκε νωρίς για τις απόκριες του 2016. Γι’αυτό προσέξτε να μην υπερβάλλετε στις γιρλάντες, οι μπάλες, όπως και τα παραμυθένια στολίδια.

 

Christmas tree with red decorations and white lights - Beautiful combination. ~ 20 Awesome #ChristmasTree Decorating Ideas & Inspirations - Style Estate -

ch3_3

ch5_2

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/348308-Pos-na-stolisete-to-idaniko-christoygenniatiko-dentro-san-epaggelmatias-PHotographies ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...