Πώς το Google Maps προβλέπει την κίνηση στους δρόμους

Aναμφίβολα το Google Maps αποτελεί πλέον ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία πλοήγησης, το οποίο επιτρέπει στον καθένα από εμάς να φτάνει το συντομότερο δυνατό στον επιθυμητό προορισμό του.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους το Google Maps καταφέρνει να μας οδηγεί όσο πιο σύντομα γίνεται στον εκάστοτε προορισμό μας είναι μέσω της λειτουργίας πρόβλεψης της κίνησης των δρόμων. Αλλά πώς είναι σε θέση το Google να παρακολουθεί με ακρίβεια την κυκλοφορία όλων των οχημάτων που βρίσκονται στους δρόμους;

To Βusiness Ιnsider λύνει την απορία όλων μας με ένα ολιγόλεπτο βίντεο.

Σε αυτό αναφέρεται ότι κάθε φορά που κάποιος χρήστης κινητού Android ή iPhone χρησιμοποιεί το Google Maps έχοντας συγχρόνως ενεργοποιημένη τη λειτουργία «τοποθεσία», τότε η εφαρμογή είναι σε θέση να στέλνει σε real time ανώνυμες πληροφορίες στην Google για το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται o χρήστης του smartphone.

Τότε η Google χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες ούτως ώστε να υπολογίσει πόσα αυτοκίνητα βρίσκονται στον συγκεκριμένο δρόμο και την ακριβή ταχύτητα με την οποία κινούνται. Κατ΄αυτόν τον τρόπο όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή τόσο πιο ακριβή είναι τα δεδομένα για την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους.

Η Google συλλέγει επίσης πληροφορίες για την κίνηση των ΙΧ από μία εφαρμογή που ονομάζεται Waze, την οποία η εταιρεία κολοσσός αγόρασε για 1 δισ δολάρια το 2013 και η οποία συγκεντρώνει πληροφορίες για την κυκλοφορία στους δρόμους από τοπικά αστυνομικά τμήματα.

Η Google κρατά επίσης ένα ιστορικό για την κίνηση σε συγκεκριμένους δρόμους, έτσι ώστε να μπορεί να είναι σε θέση να προβλέψει κάθε φορά πώς θα είναι η κυκλοφορία σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή κάθε φορά σε αυτούς. Στη συνέχεια οι οδηγίες του Google Μaps εξηγούν στους χρήστες της εφαρμογής γιατί επέλεξαν την εκάστοτε διαδρομή κάθε φορά, έτσι ώστε να «χτίσουν» μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.

Πάντως αν νιώθετε κάπως άβολα με το ότι το Google Maps είναι σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεστε μπορείτε απλά να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία «τοποθεσία» από το κινητό σας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...