Π.Κουρουμπλής: Ομιλία στην Επιτροπή Οικονομικών

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση στην  Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων,  εν όψει της υπογραφής της σύμβασης κατασκευής του έργου «Βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα αρμοδιότητας της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ανέφερε ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας είναι τα τροχαία ατυχήματα τα οποία συμβαίνουν,  με θύματα κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας. Επεσήμανε δε, την αναγκαιότητα ύπαρξης διαχωριστικών διαζωμάτων στις αντίθετες λωρίδες κυκλοφορίας, όταν είναι γνωστό ότι το 90% των εν λόγω ατυχημάτων είναι μετωπικά.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι ένα μεγάλο παράπονο της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι ενώ φτιάχνουμε δρόμους σε λίγο καιρό καθίστανται επικίνδυνοι και πότε δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους υπευθύνους  και ουδείς  οδηγήθηκε  στο δικαστήριο.  Εν συνεχεία ανέφερε ότι εάν κάποιος συγκρίνει το έργο της Αττικής Οδού που κατασκευάστηκε από ιδιωτική εταιρεία με ανάθεση του ελληνικού κράτους, με αντίστοιχα οδικά έργα που κατασκευάζονται από το ελληνικό Δημόσιο θα διαπιστώσει πως στην πρώτη περίπτωση δεν υφίστανται κακοτεχνίες.

Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας για την κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας, ανέφερε ότι αυτό που βιώνουμε σε απομονωμένες περιοχές  είναι ότι βλέπουμε Υπουργούς να διαπληκτίζονται, όπως και για το  επίμαχο θέμα των ταξί, ζητήματα που θα έδιναν πραγματικά ώθηση στην ανάπτυξη, και θα περιόριζαν σημαντικά την ύφεση, δίχως όμως να γίνεται ουσιαστική συζήτηση.
Εν συνεχεία αναφερόμενος στο θέμα των διοδίων, τόνισε ότι καλούμαστε να πληρώνουμε διόδια για οδικούς άξονες  όπως στη Δυτική Ελλάδα που είναι από τους πιο θανατηφόρους σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα έργα αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί. 

Τέλος ο κ. Π. Κουρουμπλής  αναφερόμενος στις συζητήσεις  περί  βουλευτικών προνομίων, έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι οι βουλευτές δεν πληρώνουν διόδια.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...