Ρέγκλινγκ: Η αποχώρηση του ΔΝΤ απαιτεί την ψήφο της Bundestag

«Η μη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα θα απαιτούσε την έγκριση του γερμανικού Κοινοβουλίου», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

«Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, αλλά ελπίζουμε και θέλουμε το Ταμείο να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος υπενθύμισε ότι «τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε μία επιτυχημένη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», γεγονός το οποίο αντανακλάται στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου.

«Εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τότε στην περίπτωση της Γερμανίας, θα χρειαστεί η έγκριση της Bundestag» έσπευσε να σημειώσει, ερωτηθείς για τη στάση του Βερολίνου.

Ο ίδιος εξήγησε επίσης, πως η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει επείγουσα χρηματοδοτική ανάγκη, καθώς «δεν διαθέτει πραγματικό πρόβλημα χρηματοδότησης». Διαμήνυσε ωστόσο, πως το Ταμείο εκφέρει διαφορετική άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος, καθώς «θέλει γρηγορότερη απόφαση για τη βιωσιμότητα του χρέος».

Όσον αφορά το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα έχει λυθεί και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική απόφαση. «Θα ξεκινήσουμε άμεσα και γρήγορα την υλοποίηση ορισμένων μέτρων, ενώ κάποια άλλα θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο» διευκρίνισε, καταλήγοντας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...