Ρέγκλινγκ: Καλή ιδέα να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές

Καλή ιδέα, να βγει η Ελλάδα στις αγορές, πριν το τέλος του μνημονίου όπως έκαναν και άλλες χώρες που ολοκλήρωσαν προγράμματα στήριξης, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά την συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε το σημερινό Eurogroup.

Από το απόγευμα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα. Όμως, πρώτο θέμα  ήταν τα κόκκινα δάνεια, ένα ζήτημα με σημαντικό ελληνικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς από τα 920 δις ευρώ των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην Ευρωζώνη, τα 106 δις ευρώ ή περίπου το 12%, είναι ελληνικά!

Στην συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε αρκετά στην Ελλάδα, καθώς δέχτηκε και αρκετές σχετικές ερωτήσεις, απαντώντας ότι  είναι θετικό σημάδι για την χώρα ότι δεν βρισκόταν στην ατζέντα του Eurogroup. Στην συνέχεια,  επιβεβαίωσε την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δις ευρώ, επισημαίνοντας ότι  με τη δόση αυτή ο ESM έχει χορηγήσει στην Ελλάδα 39,4 δις ευρώ από τα 86 δις ευρώ του τρίτου ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ESM και  EFSF διαθέτουν τώρα πια το 51% του δημόσιου ελληνικού χρέους, κάτι που τους καθιστά τους μεγαλύτερους πιστωτές της χώρας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/292261-Regklingk-THetiko-oti-e-Ellada-den-etan-sten-atzenta-toy-Eurogroup ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...