Σβίγκου: Ανεύθυνη και εγκληματική η στάση της Ν.Δ.

«Ανεύθυνη και εγκληματική» χαρακτήρισε τη στάση της Ν.Δ. στη διαπραγμάτευση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

«Είναι ανεύθυνη πολιτικά και εγκληματική η στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιμένει παρόλο που δεν βρίσκει ευήκοα ώτα ακόμα και στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής δεξιάς, να ζητάει εκλογές και να μη στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που λένε ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι παράλογες απαιτήσεις των ακραίων κύκλων των δανειστών και του ΔΝΤ» δήλωσε η κ. Σβίγκου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM».

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας πολιτικής χυδαιότητας εκ μέρους Ελλήνων βουλευτών, ευρωβουλευτών για μικροπολιτικούς λόγους» συνέχισε η κ. Σβίγκου, προσθέτοντας: «Είδαμε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, την κ. Μπακογιάννη που ζήτησε ποινικοποίηση της καθυστέρησης και ευρωβουλευτές της ΝΔ που ουσιαστικά ικέτευαν τους Ευρωπαίους να ρίξουν την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία με κάθε κόστος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στέκονται απέναντι σε προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την κρίση».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε πως μια αμφισβήτηση του ελληνικού προγράμματος θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για όλη την Ευρώπη και σημείωσε: «Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο να υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις. Πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να βασίζονται στα πραγματικά νούμερα και στα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλησε χθες να δώσει ο κ. Μοσκοβισί γι αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι δεν γίνεται να αγνοηθεί η απόδοση της ελληνικής οικονομίας στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και ως προς την ανάπτυξη».

Δήλωσε ακόμη πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις αρχές της και παρατήρησε: «Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν θα υποχωρήσει από τις αρχές της και χθες ο πρωθυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει λύση, η οποία να έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο στη χώρα, ώστε να συνεχίσει με αυτές τις προοπτικές ανάπτυξης και αλλαγής σελίδας από την προηγούμενη κατάσταση.

Η κ. Σβίγκου επέκρινε τη στάση των «ακραίων κύκλων των δανειστών, οι οποίοι επιμένουν σε μέτρα, που δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τις ανάγκες, ούτε με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας». «Αυτή η στάση είναι ανεύθυνη πολιτικά», επισήμανε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε: «Δεν βλέπω εκλογές και γιατί δεν θα υπάρξει αμφισβήτηση ως προς την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και γιατί αυτό δεν είναι μέσα στις σκέψεις και τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και γιατί εκλογές δεν γίνονται επειδή το ζητάει διακαώς, εδώ και έναν χρόνο, η αντιπολίτευση. Εκλογές γίνονται όταν τις θελήσει ο ελληνικός λαός».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/270983-Sbigkoy-Aneythyne-kai-egklematike-e-stase-tes-N-D ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...