Σε επιφυλακή πάνω από 2.000 αστυνομικοί για τη παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Σε επιφυλακή πάνω από 2.000 αστυνομικοί για τη παρέλαση της Θεσσαλονίκης
Με τις ασπίδες παρά πόδας και σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται σήμερα οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, για τη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι «οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας, χωρίς μιζέρια, αλλά με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας δυναμώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού αλλά και των ενόπλων δυνάμεων».

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης πέρυσι είχαν παρελάσει μόνο λόγω οικονομικής κρίσης, ενώ εκατοντάδες στρατιώτες είχαν τοποθετηθεί και κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, εκτός των αστυνομικών, «προστατεύοντας» την εξέδρα των επισήμων.

Φέτος ενισχύονται τόσο τα στρατιωτικά τμήματα που θα παρελάσουν με μηχανοκίνητες μονάδες, τόσο ο «κλοιός» ασφαλείας της εξέδρας που θα περιλαμβάνει 2.000 μυστικούς και φανερούς αστυνομικούς, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια. Αιτία, η επεισοδιακή παρέλαση του 2011, κατά την οποία οι θεατές μετατράπηκαν σε διαδηλωτές αποκλείοντας τον δρόμο και τη διέλευση των τμημάτων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...