Σε χαμηλό 8 ετών η ανεργία στην Ευρωζώνη!

Σε χαμηλό 8 ετών η ανεργία στην Ευρωζώνη!

Το ελληνικό σχέδιο για μείωση 10%της ανεργίας,  σε 4 χρόνια!

Το καλό κλίμα μείωσης της ανεργίας στην υπόλοιπη Ευρώπη, θέλει να εκμεταλλευτεί και η Ελλάδα που παρά την σημαντική μείωση των τελευταίων τριών ετών, παραμένει ….«πρωταθλήτρια» Ευρώπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών, στο 9,1%. Παράλληλα στην Ελλάδα τον Απρίλιο, που είναι και τα τελευταία επίσημα στοιχεία, η ανεργία μειώθηκε στο  21,7%. Ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα τον Απρίλιο έφτασε  τα 1,041 εκατ. άτομα. Στους άνδρες το ποσοστό έφτασε το 18,2% και στις γυναίκες το 26,2%.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε τον Απρίλιο στο 45,5%, έναντι 45,7% τον Μάρτιο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (45,5%), την Ισπανία (39,2%) και την Ιταλία (35,4%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,8%).

Η ανεργία στη χώρα μας συνεχίζει να μειώνεται με σταθερούς, αλλά αργούς ρυθμούς καθώς τα ποσοστά παραμένουν πολύ υψηλά, υπερδιπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Το σχέδιο της κυβέρνησης έχει στόχο τη μείωση της ανεργίας κατά 10% μέσα σε 4 χρόνια, μέσα από την αύξηση των επενδύσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Ένα σχέδιο, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, από την ομαλή εκτέλεση του τρίτου προγράμματος στήριξης και την διατήρηση της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ευρώπη των 28 κρατών-μελών, η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7,7% σε σχέση με το Μάιο.  Συνολικά, τον Ιούνιο καταγράφονται 18,725 εκατ. άνεργοι στην ΕΕ και 14,718 εκατ. άνεργοι στην ευρωζώνη.

Την μεγαλύτερη ανεργία έχουν για ακόμα ένα μήνα η Ελλάδα με 21,7% τον Απρίλιο και η Ισπανία με 17,1%  ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία που καταγράφηκε στο 2,9%, τη Γερμανία με 3,8% και τέλος τη Μάλτα με 4,1%.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/295033-Se-chamelo-8-eton-e-anergia-sten-Eyrozone ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...