Σκληρή ανακοίνωση της Α.Δ.Κ.Ναυπακτίας

Στην αντεπίθεση περνά το γραφείο τύπου της παράταξης και κατηγορεί ευθέως την αντιπολήτευση για ”Πολιτική ατιμία” και ”λαικισμό”

Πολύς θόρυβος έγινε στον Δήμο Ναυπακτίας τις τελευταίες μέρες από την μεριά της αντιπολίτευσης. Η τρόικα Παπαθανάση-Κοτσανά-Καρακώστα πίστεψε πως βρήκε πρόσφορο έδαφος να κατακεραυνώσει τη Δημοτική Αρχή και ειδικότερα τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουλέ. Ο λόγος, η ακύρωση μιας δημοπρασίας από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πριν καν συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ακούσουν και τις εξηγήσεις της Δημοτικής Αρχής, έσπευσαν με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη προσάπτοντας στον Δήμαρχο ούτε λίγο ούτε πολύ ρουσφετολογία, ψευδολογία, τοπικισμό, παραβίαση της νομιμότητας.

Δεν έλειψαν και οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί σε βάρος του Δημάρχου από την μεριά των κ. Καρακώστα και Κοτσανά, όπως «τσιμεντάκιας», «μάχη της μπετονιέρας», «πολιτική ατιμία» που ασφαλώς δεν συνάδουν με το αξίωμα που τους εμπιστεύθηκαν οι δημότες. Και εάν για τον κ. Κοτσανά είναι αναμενόμενη η κατακριτέα αυτή συμπεριφορά με βάση την αλήστου μνήμης πορεία του στα δημοτικά δρώμενα του Αντιρρίου, για τον κ. Καρακώστα ο δρόμος του λαϊκισμού που επέλεξε μας εκπλήσσει δυσάρεστα, καθώς απέχει πολύ από την εικόνα που χρόνια τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει. Η πολιτική αξιοπρέπεια, το πολιτικό ήθος ο σεβασμός προς το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και προς τους δημότες φαίνεται να είναι άγνωστες λέξεις για τους δυο δημοτικούς συμβούλους.

Ας δούμε όμως πώς έχουν τα γεγονότα:

Τον Φεβρουάριο του 2010 ποσόν 60.000 € ενεγράφη αρχικά στο Τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του έτους 2010 του πρώην Δήμου Πυλήνης με την υπ’ αρ. 22/27-2-2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τον Οκτώβρη του 2010 με την αριθ. 130/6-10-2010 απόφαση Δ.Σ. ενισχύθηκε η αρχική πίστωση του έργου αυτού με το ποσό των 135.000 € (χρήματα προερχόμενα κυρίως από εκπτώσεις δημοπρατηθέντων έργων που είχε πραγματοποιήσει ο δήμος κατά τη διάρκεια του έτους 2010) και ανήλθε συνολικά στο ποσό των 195.000 €. Στη συνέχεια συντάχθηκε μελέτη εκτέλεσης του έργου που εγκρίθηκε από την ΤΥΔΚ Αιτωλ/νίας, (αριθ. μελέτης 516/2010), και το έργο ήταν έτοιμο για δημοπράτηση.

Επειδή ωστόσο διανύαμε τον τελευταίο μήνα της δημοτικής περιόδου η Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Πυλήνης αποφάσισε να μην προχωρήσει τις διαδικασίες για δημοπράτηση.

Κατά την απογραφή που διενεργήθηκε την 31/1/2011 και τη σύνταξη του σχετικού πρωτοκόλλου που αφορούσε τα έργα, το συγκεκριμένο καταγράφηκε ως έργο με την παρατήρηση ότι υπήρχαν εγκεκριμένη μελέτη και τεύχη δημοπράτησης καθώς και η αναγκαία πίστωση. Το πρωτόκολλο υποβλήθηκε στην τεχνική υπηρεσία του νέου Δήμου Ναυπακτίας συνοδευόμενο από τους φακέλους των αναγραφόμενων έργων και παραδόθηκε μαζί με τα υπόλοιπα πρωτόκολλα στους Ορκωτούς Λογιστές που είχαν οριστεί από το Δήμο Ναυπακτίας για τον έλεγχο. Στο τεχνικό πρόγραμμα 2011 ενεγράφη από την Υπηρεσία εκ παραδρομής στην στήλη των συνεχιζόμενων, στον δε Προϋπολογισμό ως νέο έργο καθ’ υπόδειξη των ορκωτών.

Έγινε λοιπόν η δημοπρασία το καλοκαίρι του 2011 για το έργο «Εσωτερική οδοποιία Πυλήνης» και ο κ. Κοτσανάς έσπευσε να την καταγγείλει στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να την ακυρώσει εκμεταλλευόμενος ένα τυπικό λάθος: ότι το έργο είχε γραφτεί στο τεχνικό Πρόγραμμα στη στήλη των συνεχιζόμενων. Αλήθεια γιατί ο κ. Κοτσανάς δεν ζήτησε την ακύρωση και των δύο άλλων έργων οδοποιίας του πρώην Δήμου Πυλήνης που είναι με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις γραμμένες στον Προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011; Γιατί οι λαλίστατοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν απάντησαν κατά τη συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο στα ερωτήματα του Δημάρχου;

Καταγγέλλει λοιπόν η αντιπολίτευση ότι ο κ. Μπουλές:

  • Παρά τις διακηρύξεις του ότι δεν θα κάνει κανένα νέο έργο στις άλλες Δημοτικές Ενότητες πλην Ναυπάκτου, προχώρησε σε νέο έργο στην Πυλήνη.

  • Κάνει προσωπικά ρουσ] ]>



    Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...